Societat 27/11/2017

El caçador acusat de matar un home a Santa Maria de Montmagastrell assegura que va ser un accident

Argumenta que els fets van passar en un forcejament quan la víctima va intentar prendre-li l'escopeta

Acn
2 min
El caçador acusat de matar un home, en el primer dia del judici a l'Audiència de Lleida

LleidaEl caçador acusat de matar d'un tret un veí de 53 anys de Santa Maria de Montmagastrell, a l'Urgell, ha assegurat durant el judici que va ser un accident. En la seva declaració, aquest dilluns, ha explicat que els fets van passar durant un forcejament quan la víctima va intentar prendre-li l'arma. "Em va agafar l'escopeta per dalt (la duia penjada) i vaig pensar: «Déu meu, que em pren l'escopeta!». Vaig intentar recuperar-la, no sé on vaig tocar amb la mà però es va disparar", ha afirmat. L'acusat, que en la declaració en fase d'instrucció havia assegurat que creia que l'arma s'havia disparat en colpejar la moto que conduïa la víctima, ha argumentat, en resposta a la pregunta de la fiscalia sobre les dues versions diferents: "Abans tenia molts dubtes de què va passar perquè em trobava en estat de xoc".

La primera sessió del judici a l'Audiència de Lleida ha inclòs el visionat d'un vídeo de la reconstrucció dels fets. En aquesta gravació es pot sentir com l'acusat explica que la víctima, a qui coneixia des de feia 10 anys, se li va acostar per recriminar-li que no podia caçar allà. "Va dir que em mataria els gossos perquè no podia dur-los per aquí i, quan jo estava d'esquena, em va fer una estrebada amb la mà esquerra a la corretja de l'escopeta i va estirar cap a ell. Llavors jo em vaig girar, vaig agafar l'escopeta per intentar recuperar-la i, no sé com la vaig agafar, però es va disparar i ell va caure fulminat", relata l'acusat al vídeo. Després del visionat, l'acusat, de 77 anys i veí de Sant Just Desvern, ha reconegut que caçava habitualment al vedat de Santa Maria de Montmagastrell (on van tenir lloc els fets) i que era caçador des de feia uns 40 anys.

En la seva declaració també ha volgut donar el condol públicament a la família del mort. La fiscalia demana 13 anys de presó per a l'acusat per un delicte d'homicidi, mentre que les dues acusacions particulars (que representen els germans i la filla de la víctima) eleven la petició fins als 20 anys de presó. Consideren que els fets són constitutius d'un delicte d'assassinat perquè valoren que va existir voluntat de matar i que la víctima no es va poder defensar. En canvi, la defensa de l'acusat sol·licita l'absolució perquè destaca que quan la víctima li va agafar l'escopeta, el seu client va disparar en un moviment "instintiu, sobtat i involuntari".

stats