Societat 18/02/2022

Sant Lluís crea la mesa local de coordinació contra la violència masclista

De la reunió constituent n'han sortit ja dues comissions de treball: Prevenció i Intervenció

Iván Martín
1 min
Representants d'entitats i institucions a la reunió de la mesa de coordinació.

SANT LLUÍSL'Ajuntament de Sant Lluís ha constituït la mesa local de coordinació contra la violència masclista, un organisme on estan representades les diferents administracions, entitats i àmbits professionals implicats en la lluita contra la violència masclista i que té com a repte coordinar i optimitzar totes les actuacions que es duen a terme amb aquesta finalitat.

Els objectius d'aquest organisme són visualitzar la violència masclista com un problema de salut pública, informar, formar i sensibilitzar en la matèria tant professionals com la població en general, conèixer els diferents protocols generals d'actuació dels diversos serveis implicats i agilitzar la derivació recíproca.

També es pretén fomentar la coordinació entre els recursos i entitats especialitzats i no especialitzats en violències masclistes, optimitzar la coordinació d'agents, actuacions i recursos dels municipis implicats en la lluita contra la violència masclista, desenvolupar propostes de prevenció i coordinació conjuntes, millorar la detecció precoç a les víctimes, millorar la protecció de les víctimes, proporcionar una atenció i resposta àgil, des de la proximitat, a les víctimes de violència i als seus fills i filles, així com afavorir l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques que contribueixen a la prevenció i sensibilització de la violència contra les dones.

De la reunió constituent n'han sortit ja dues comissions de treball, que tindran una composició menor per tal de fer-les més operatives, i que es reuniran amb major freqüència que la Taula de Coordinació. La primera serà una comissió de Prevenció, que treballarà en l'àmbit municipal en el desenvolupament de propostes i accions de sensibilització. La segona comissió serà la d'Intervenció, que farà feina insularment juntament amb altres organismes similars.

stats