Societat 24/06/2022

Sant Joan torna i Ciutadella ja es prepara per als Jocs del Pla

La Creu Roja atén 32 persones durant la primera nit d'aquestes festes

Iván Martín
2 min
Ciutadella es prepara per als Jocs des Pla d'aquest divendres

CIUTADELLALes festes més esperades pels habitants de Ciutadella van tornar aquest dijous amb el primer toc de flabiol. Un dels moments més multitudinaris es viurà aquest divendres amb els Jocs del Pla, on els cavalls aniran desfilant per l'esplanada del port del municipi menorquí, i per al qual s'ha posat en marxa un ampli dispositiu de seguretat. Després del primer dia, el subinspector de la Policia Local de Ciutadella, Lluís Sánchez, ha destacat que al llarg de la jornada no hi va haver incidents greus ni detencions.

Així i tot, la primera nit de les festes de Sant Joan ha deixat un balanç de 32 assistències per part de la Creu Roja. En concret, s'han registrat deu intervencions a l'acte de les Corregudes i 22 al Caragol de Santa Clara. En el primer escenari es varen traduir en dos traumatismes, tres etílics, dues fractures i tres atencions d'altre tipus. A la segona localització, es varen tractar set luxacions, dos etílics, sis contusions i cinc persones per altres causes.

D'altra banda, a les Avellanes es van atendre tres persones de poca gravetat, mentre que el Caragol del Born es tancà amb nou contusions, una cremada, quatre ferides, una hemorràgia, quatre malestars, cinc marejos, dos traumatismes cranials i set d'altre tipus. També es van traslladar tres persones a centres sanitaris, tot i que cap d'aquestes no hi ha acabat ingressada.

En el Primer Toc cal destacar que un policia local de Palma que s'havia desplaçat a Ciutadella per reforçar el dispositiu de seguretat va resultar ferit després de veure's aixafat per la gent contra una paret. La incidència més greu és la d'un home de 49 anys, natural de Mallorca, que continua a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó, després de presentar politraumatismes a la cara, al cap i a la pelvis, a causa d'una caiguda des d'una altura de quatre metres i mig, incident que va succeir en un alberg.

stats