Societat 05/10/2021

Sancionen amb 10.000 euros un xibiu del Parc Natural de les Salines per incomplir la normativa ambiental

L’empresa haurà de restaurar el medi i deixar-lo en l’estat anterior a la denúncia

ARA Balears
1 min
La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha sancionat Experimental Beach Ibiza.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori ha sancionat el xibiu Experimental Beach Ibiza, situat al Parc Natural de les Salines, amb 10.000 euros per una infracció administrativa greu, segons han explicat en un comunicat.

La Direcció General d’Espais Naturals va iniciar l’expedient sancionador per execució d’activitats i serveis que incomplien les regulacions per a l’adequació ambiental de les activitats i concessions en sòl rústic. L’empresa va instal·lar altaveus a l’exterior del restaurant, en va utilitzar la part posterior com a magatzem i va instal·lar càmeres de vigilància, així com una dutxa i un sistema de protecció contra els mosquits.

L'empresa va reconèixer la infracció i va sol·licitar pagar la multa dins el període voluntari, per la qual cosa, i d’acord amb la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú, es permet una rebaixa d'un 40% de la quantia inicial. Així, l’empresa ha abonat 6.000 euros.

El pagament de la sanció no eximeix de la restauració del medi natural i la restauració a l'estatanterior, per la qual cosa l’empresa haurà de dur a terme les actuacions dins els terminis establerts a la resolució i demanant els permisos i autoritzacions necessaris.

stats