Societat 29/12/2020

Salut troba 13 positius en coronavirus durant el segon dia de cribratge al Rafal

Més de 1170 persones han passat pel poliesportiu Germans Escales, on hi ha l'operatiu

Ara Balears
2 min
Imatge del cribratge massiu al Rafal, aquest dimarts.

PalmaMés de 1170 persones han passat aquest dimarts pel cribratge massiu amb tests d'antígens que la Conselleria de Salut i l'Ajuntament de Palma fan a la zona bàsica del Rafal Nou. En aquesta jornada s'han detectat un total de 13 positius. Entre dilluns i avui migdia, Salut ha testat 2.273 persones i ha detectat 31 veïns amb contagi actiu, que permeten tallar les cadenes de transmissió de contagi.

L'operatiu, que acabarà dimecres, està muntat al poliesportiu Germans Escales i s'hi pot anar entre les 9 i les 18 h. Cal recordar que la zona bàsica del Rafal Nou inclou tres barris de Palma: el Rafal Nou sencer i una part del Rafal Vell i del Viver. L'àrea té actualment una incidència acumulada de 963 casos per 100.000 habitants, segons ha informat la presidenta del Govern, Francina Armengol, que ha visitat el cribratge juntament amb la consellera de Salut, Patrícia Gómez.

Al conjunt de Palma, la IA14 és de més de 700 contagis. Arran d'aquesta situació, s'estan plantejant fer cribratges a altres barriades, segons ha assegurat la consellera, sense concretar possibles candidates. Des que la Conselleria va establir l'estratègia de fer cribratges massius amb tests d'antígens a zones amb incidències molt altes i contagis disseminats, ja s'han testat més de 20.000 persones i s’hi han identificat 207 persones positives en coronavirus.

Armengol ha descartat per ara mesures més restrictives a Mallorca i ha assegurat que s'ha d'esperar que facin efecte les que entren en vigor aquest dimarts. "Són més que suficients per fer baixar els contagis si tots complim", ha defensat. En aquest sentit, ha dit que "el que més costa de complir" és respectar els dos nuclis de convivència i les reunions d'un màxim de sis persones, i ha demanat a la ciutadania que no s'ajunti per Cap d'Any.

stats