Societat 29/12/2020

Salut reprendrà aquest dimecres la vacunació contra el covid-19 a 25 residències de les Balears

Les 5.850 dosis de Pfizer arriben aquest dimarts migdia a Mallorca

Elena Navarro
2 min
Imatge de la primera sanitària a vacunar-se contra el covid-19 a les Balears.

PalmaLes vacunes contra el coronavirus arribaran aquest dimarts migdia, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat. La consellera Patrícia Gómez ja havia avançat avui dematí en declaracions des del cribratge al Rafal que aquest dimecres es reprendria la vacunació massiva a les Balears. En total, està previst vacunar els usuaris i treballadors de 25 de les 57 residències de les Illes. En concret, la campanya inclourà 17 centres de Mallorca, on rebran la dosi 1.063 usuaris i 643 professionals; 7 de Menorca, amb 275 residents i 265 treballadors, i un d'Eivissa, amb 79 usuaris i 25 professionals.

La Conselleria va començar la vacunació aquest cap de setmana a la residència de gent gran Oms - Sant Miquel, on "la gran majoria" dels usuaris i personals va accedir a rebre la dosi, segons Gómez. Aquest dilluns la Comunitat havia de rebre 5.850 dosis de Pfizer, però els problemes logístics de l'empresa han fet que l'arribada de les vacunes a Espanya s'endarrerís fins aquest dimarts. Així, avui ja han arribat a l'Estat les més de 350.000 dosis que s'esperaven ahir als aeroports de Madrid, Barcelona, Vitòria, València i Sevilla. En arribar a Mallorca, el Servei de Salut, mitjançant les aeronaus del SAMU 061, portarà les caixes de vacunes refrigerades a Menorca i Eivissa.

"Tenim la gran il·lusió i emoció de tenir ja la vacuna aquí, però falten uns mesos. Fins que no estiguem immunitzats no ens hem de relaxar en absolut", ha defensat la presidenta del Govern, Francina Armengol, que ha visitat amb la consellera el cribratge al barri palmesà. Actualment, la zona bàsica del Rafal Nou té una incidència acumulada de 963 casos per 100.000 habitants, molt per sobre de l'índex a Mallorca, que ahir era de 621,3 casos per 100.000 persones.

En total, durant el primer trimestre de l’any Salut espera vacunar 60.000 persones dels col·lectius més vulnerables o exposats. S’administraran dues dosis per persona amb un període de diferència de tres setmanes. En total, la vacunació d’usuaris i professionals de residències inclou una població d’aproximadament 12.000 persones. La resta de professionals sanitaris comprendrà aproximadament 20.000 persones més.

stats