Societat 04/01/2021

Salut detecta un brot de covid-19 a la residència DomusVi Costa d'en Blanes que afecta 55 usuaris

En aquest centre ja s'havia iniciat el procés de vacunació

Ara Balears
1 min
Nou brot a una residència de gent gran de les Illes.

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum ha detectat un brot de coronavirus a la residència DomusVi Costa d'en Blanes que afecta 55 usuaris i sis professionals. Salut ha informat que el 3 de gener es va fer un cribratge al centre i que ja s'ha aïllat tota la residència i s'han traslladat 15 dels usuaris a diversos hospitals.

El Govern ha assenyalat que el 30 de desembre es varen vacunar tots els residents d'aquest centre. Tot i això, apunta Salut, entra dins la normalitat que pugui aparèixer un brot després de la vacunació, perquè el procés d'immunització és progressiu i per això la immunitat total no s'adquireix fins a una setmana després de l'administració de la segona dosi.

La Conselleria, en col·laboració amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), ha recordat que des del 7 de novembre de 2020 fa cribratges cada 15 dies a tots els professionals de les residències de gent gran i de persones amb alguna discapacitat per detectar i evitar possibles contagis. Segons destaca Salut, aquests cribratges se sumen als que es fan cada setmana als centres en què hi ha hagut un rebrot i als que es fan als professionals que hi comencen a treballar o que s'hi reincorporen després d'un període de vacances o d'una baixa.

stats