Societat 17/11/2021

Salut no es planteja restriccions específiques per als no vacunats

La consellera Patricia Gómez defensa que les mesures actuals són suficients, "però s'han de complir"

2 min
L'hospital de Son Espases durant la pandèmia.

PalmaLa Conselleria de Salut no es planteja, per ara, establir noves restriccions per a la població que no s'ha vacunat. La consellera Patricia Gómez ha defensat aquest dimecres en roda de premsa que les restriccions actuals "haurien de ser suficients, però s'han de complir". En aquest sentit, ha afirmat que "la societat està cansada i s'està relaxant", però que si no hi hagués aquesta relaxació "no hauríem de tenir més casos". Pel que fa a la situació de la pandèmia a les Balears, ha subratllat que "hi ha un increment de casos, però res comparat amb països del voltant". Així mateix, ha afirmat que Espanya "té la millor situació d'Europa" tant en la incidència del virus com en les taxes de vacunació.

Els indicadors mostren que, efectivament, la corba de contagis està augmentant tant a l'Arxipèlag com a la resta de l'Estat, però no ha tingut cap impacte en el sistema sanitari, per ara. La incidència a 14 dies a les Illes és de 133 casos per 100.000 habitants, 33 punts més que fa set dies. La taxa de positivitat en les proves diagnòstiques és d'un 3,9% (dimecres passat era d'un 3,7%), i hi ha un total de 1.626 illencs amb infecció activa (142 més que dimarts). En les darreres 24 hores, Salut ha detectat 160 nous contagis: 114 a Mallorca, 31 a Menorca i 15 a Eivissa. Quant a la situació als hospitals, hi ha 44 ingressats amb covid-19 a planta (3 menys que ahir) i 29 a l'UCI (3 més).

El Vacubús, al FAN

Després de passar per la plaça d'Espanya de Palma i la plaça de l'Orgue d'Inca per les festes del Dijous Bo, el Vacubús es desplaçarà cap al centre comercial FAN coincidint amb el Black Friday. Hi serà tota la setmana vinent, de les 10 h fins a les 20.30 h. Per ara, el vehicle continua a Inca, on dimarts –el primer dia de campanya– es varen vacunar 27 persones.

D'altra banda, Salut ja ha citat el 88% de la població diana (117.999 persones) en la campanya de vacunació combinada de grip i tercera dosi contra el covid-19, dirigida a la població major de 70 anys. Fins ara, s'han vacunat 50.830 persones, el 27% de la població diana. La campanya acabarà el 21 de novembre.

Vacunació contra la grip

La setmana vinent es començarà a citar les persones que només s'han de vacunar contra la grip, que són els majors de 65 anys, malalts crònics i immunodeprimits, personal sanitari i sociosanitari, dones embarassades, dones amb nadons de menys de sis mesos que no s'hagin vacunat durant l'embaràs, nadons prematurs i persones cuidadores. Es tracta d'un col·lectiu de 401.804 persones i Salut aspira a immunitzar, com a mínim, el 65% de la població diana.

Cal dir que històricament les Balears han tingut unes taxes de vacunació contra la grip baixes "segurament perquè hi ha una percepció de menys risc pel bon temps", ha opinat Gómez. L'any passat, es va aconseguir arribar al 57,7% de la població diana, un 13,5% més que anys anteriors. Enguany, s'han comprat 304.800 dosis, que han costat 2,3 milions d'euros.

stats