Societat 23/11/2020

Salut invertirà 102.000 euros en dos projectes de Metges del Món destinats a drogoaddictes i prostitutes

Els doblers serviran, entre altres coses, per millorar l'accés als serveis sanitaris i socials de les persones que exerceixen la prostitució

Ara Balears
1 min
El negoci del sexe fa l’agost amb la massificació turística

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum del Govern balear finançarà amb 102.420 euros els dos projectes de Metges del Món -entitat amb què col·labora des de fa dos anys i que té per objectiu garantir el dret de la salut a totes les persones- destinats a persones drogodependents i prostitutes, després que avui el Consell de Govern hi hagi donat l'autorització.

Per una banda, s'invertiran 71.100 euros en el programa 'Obrint camins a la salut', que té com a finalitat promoure la integració i l'accés al dret a la salut de les persones en situació de prostitució o risc d'exclusió social. L'entitat vol millorar l'accés als serveis sanitaris i socials, promoure la salut integral de prostitutes amb informació, orientació o formació per reduir el risc i els danys associats a la pràctica, reduir l'estigma i la discriminació, i afavorir la detecció i identificació de víctimes de tràfic d'explotació sexual.

Per una altra banda, el Govern destinarà 31.320 euros al projecte 'INRED', que cerca reduir la mortalitat de les persones drogoaddictes, a més de millorar-ne l'estat de salut i el benestar. L'any passat aquest programa va atendre 535 persones, un 7% més que l'any anterior. A més, va permetre lliurar més de 53.000 xeringues i recollir-ne prop de 42.000.

stats