Societat 10/12/2021

Salut descarta les escoles per vacunar els infants contra el covid-19

La Conselleria opta per immunitzar-los en punts de vacunació i centres de salut

2 min
Infants entrant a una escola.

PalmaFinalment, els infants de 5 a 11 anys no es vacunaran contra el covid-19 als centres educatius. Així ho ha assegurat la consellera de Salut, Patricia Gómez, aquest divendres en roda de premsa. Així, el departament de Salut treballa per dur a terme la campanya de vacunació per a aquest grup poblacional en punts de vacunació específics i centres de salut.

Gómez ha apuntat com a principal raó per descartar els centres educatius el fet que "s'haurien de desplaçar infermeres a cadascuna de les escoles i suposa un volum de desplaçament de personal sanitari molt important". També per la logística que implica per a les escoles, que haurien d'habilitar espais per administrar les dosis, modificar horaris per poder vacunar, gestionar els consentiments informats per a les famílies, etc.

Salut establirà dues estratègies: una d'enfocada a immunitzar infants amb malalties molt greus i l'altra, a la resta dels nins i nines. En primer lloc, es començarà amb la franja de 9 a 11 anys dimecres que ve, que és quan està previst que arribin els vaccins a Espanya. Amb tot, la consellera ha avançat que donarà tots els detalls de l'operatiu dilluns.

Més de 500 positius

Del 3 al 9 de desembre, s'han detectat 581 estudiants contagiats, el doble dels notificats la setmana anterior. Més del 90% corresponen a les etapes d'Infantil i Primària, en les quals l'alumnat no està vacunat. A més, 1.881 infants estan en quarantena. Malgrat l'increment de casos, el conseller d'Educació, Martí March, ha afirmat que l'escola "és segura" i ha subratllat que els contagis venen de fora. En aquest sentit, ha demanat "coherència" entre les mesures que s'apliquen dins l'escola i defora. En la mateixa línia, Gómez ha remarcat que els alumnes confinats representen l'1% de la població escolar, "un volum molt petit". A més, ha recordat que pràcticament no hi ha transmissió dins els centres, sinó que els casos venen de fora.

En tot l'àmbit comunitari, Salut ha detectat 686 contagis en 24 hroes: 536 a Mallorca, 87 a Menorca, 62 a Eivissa i un a Formentera. La taxa de positivitat en les proves diagnòstiques ha estat de l'11,48%. En aquest sentit, la consellera ha advertit que "encara no hi ha signes de descens de la corba" i que cal tenir en compte l'impacte que tindrà el pont i Nadal. Els hospitals atenen 138 pacients a planta (15 més que ahir) i 34 a l'UCI (els mateixos que la darrera jornada).

stats