Societat 10/12/2021

Salut canvia el protocol covid-19 a les escoles per fer front a l'augment de contagis

L'objectiu és agilitar la gestió de casos per contenir millor la transmissió i reduir la sobrecàrrega de feina als centres educatius

2 min
Una aula durant la pandèmia.

PalmaL'increment dels contagis detectats en els centres educatius ha fet que les conselleries de Salut i Educació facin canvis en el protocol covid-19 per tal que el procés sigui més àgil i es pugui contenir de manera més efectiva l'augment d'infeccions. Un dels punts clau és la introducció dels tests d'antígens, que permeten actuar més ràpidament. Fins ara, només s'empraven proves PCR.

A les etapes d'Infantil i Educació Especial, com que els infants no duen mascareta, es continuarà considerant contacte estret tota la classe i, per tant, tots els infants d'aquell grup hauran de fer quarantena. Això sí, només es farà una prova (fins ara se'n feien dues), i es programarà a partir de les 48 hores d'haver detectat el contagi, "perquè com més tard es fa, més fàcil és trobar positius", ha afirmat la consellera de Salut, Patrícia Gómez. Cal recordar que, malgrat que la prova sigui negativa, la quarantena de 10 dies s'ha de respectar igualment.

Pel que fa a Primària, els companys del positiu no hauran de fer quarantena, perquè duen mascareta i s'assumeix que l'han emprada correctament. Fins ara, el docent havia de decidir si l'alumne havia fet un bon ús de la mascareta o no per posar-lo en quarantena. En aquesta etapa, es faran dues proves diagnòstiques als contactes estrets i la primera serà un test ràpid. En cas que sortís un segon positiu, llavors sí que entraria en quarantena tota l'aula. Gómez ha assegurat que, amb aquests canvis, el nombre d'alumnes en quarantena "disminueix de manera considerable".

Tornen els Kid Covid

Salut ha decidit recuperar les unitats de Kid Covid, que són línies específiques on es fan les proves diagnòstiques als infants i també disposen d'equips mèdics de pediatria per tractar les malalties respiratòries. Per ara, ja se n'ha habilitat una línia a Son Dureta, on avui es practicaran fins a 600 PCR a nins i nines sospitosos d'estar contagiats. La idea de la Conselleria és que les proves es facin en els punts específics o als centres de salut, perquè s'hagin de fer les mínimes possibles a les escoles. A banda d'això, s'estan reforçant els equips d'EduCovid, perquè amb l'increment de contagis s'han donat situacions de saturació.

stats