Societat 23/11/2022

Salut confirma que la bronquiolitis "està agafant força" a les Balears

Els hospitals grans de l'Arxipèlag tenen el 80% dels llits pediàtrics ocupats

ARA Balears
1 min
L'hospital de Son Espases durant la pandèmia de coronavirus.

PalmaLa Conselleria de Salut ha alertat que els casos de bronquiolitis estan augmentant significativament a les Illes Balears. La consellera, Patrícia Gómez, ha assegurat que en els darrers dies aquest virus ha "agafat força" a l'Arxipèlag i la xifra de nins i joves infectats continuarà creixent en les pròximes setmanes. Davant aquesta situació ha demanat als pares que segueixin les recomanacions que fan els pediatres: "Intentar evitar aglomeracions, per frenar el risc de transmissió, i estar atents a l'estat dels més petits".

El creixement de casos registrat els darrers dies ha provocat que els hospitals grans de l'Arxipèlag (Son Espases, Son Llàtzer i Can Misses) tinguin un percentatge d'ocupació dels llits pediàtrics propera al 80%. Tot i això, Gómez ha detallat que en el cas dels hospitals més petits l'ocupació no és tan alta i "tenim diversos recursos per evitar la saturació". En aquest sentit, ha explicat que ja es planteja obrir altres unitats per garantir una atenció de qualitat i fer front a la crescuda de casos de bronquiolitis que es preveu en les pròximes setmanes.

En declaracions als mitjans, la consellera de Salut de les Illes Balears ha assegurat que tot i que el president dels apotecaris de les Balears va alertar de la mancança d'amoxicil·lina pediàtrica (medicina clau per tractar la bronquiolitis), la situació està "controlada" i "són problemes momentanis o temporals". Gómez ha remarcat que en cap cas pateixen per possibles desabastiments com va passar, per exemple, durant la pandèmia i que, a més, hi ha altres medicaments per lluitar contra la bronquiolitis.

stats