Societat 28/12/2020

Salut fa 370 tests d'antígens i troba 4 positius en covid-19 en el primer matí de cribratge al Rafal Nou

Aquest dilluns acaba l'operatiu a Inca, que fins ara ha aconseguit aturar 54 cadenes de contagi

Ara Balears
1 min
Imatge del primer matí de cribratge al Rafal Nou.

PalmaUn total de 367 persones han passat aquest dilluns pel cribratge poblacional que el Servei de Salut de les Illes Balears ha organitzat a la zona bàsica del Rafal Nou, en col·laboració amb l'Ajuntament de Palma, per contenir l'expansió de la pandèmia al barri. Fins a les 12.30 hores, s'hi han detectat 4 positius en coronavirus.

L'operatiu s'estendrà fins dimecres i estan cridats a testar-se els residents a partir dels 16 anys. Salut demana a la població diana que acudeixi qualsevol dels tres dies al poliesportiu Germans Escalas entre les 9 h i les 18 h.

La zona bàsica de salut del Rafal Nou aglutina gairebé 20.000 residents de tres barris de Palma: Rafal Nou sencer i part del Rafal Vell, i el Viver. Els límits són els següents: TM de Marratxí (torrent Gros–cases de Son Ametler), torrent Gros, carretera de Manacor (Ma-15), via de cintura (Ma-20), carrer del Pare Joan Crespí, carrer de l'Heura, carrer del Mestre Chapí, cases de Son Ametler i torrent Gros (TM de Marratxí).

Cal recordar que aquest dilluns acaba el cribratge a Inca. Fins diumenge, es varen fer 8.129 tests ràpids al municipi i s'hi han detectat 54 casos de coronavirus. Per tant, l'acció ha permès frenar 54 cadenes de contagi i s'ha aconseguit evitar que la pandèmia s'expandeixi encara més al municipi.

stats