Societat 16/12/2021

Salut amplia les línies de vacunació per accelerar la campanya de la tercera dosi

Més de 40.000 illencs s'han immunitzat contra el covid-19 fora de la comunitat

1 min
Un home vacunant-se en una imatge d'arxiu.

PalmaAmb la sisena onada en augment i les festes de Nadal a tocar, la Conselleria de Salut vol accelerar la vacunació amb la tercera dosi contra el covid-19. Amb aquest objectiu, està treballant per ampliar la capacitat de vacunació a Palma. Segons ha explicat la coordinadora de la campanya, Eugènia Carandell, es reforçarà Son Dureta amb més línies i s'obrirà un nou punt de vaccinació a l'Espai Francesc Quetglas, dotat amb sis línies.

Pel que fa a la vacunació infantil, durant el primer dia varen rebre la primera dosi pediàtrica 689 nins i nines. Més de 7.400 famílies han demanat torn al BitCita i encara queden 12.300 cites lliures. D'altra banda, estan començant a cridar els devers 1.500 infants amb malalties greus perquè rebin el vaccí al seu hospital de referència.

En el conjunt de la comunitat, el 85,1% de la població diana ha rebut una dosi i el 84,01% les dues, segons les dades actualitzades de la Conselleria. Carandell ha avançat que demà aquests percentatges canviaran, perquè s'hi inclouran els devers 40.000 illencs que s'han immunitzat en altres comunitats autònomes. Fins ara, s'han inoculat 1,8 milions de dosis a l'Arxipèlag.

Tercera dosi per als majors de 40 anys

La Comissió de Salut Pública ha autoritzat aquest dijous la tercera dosi per als més grans de 40 anys i els vacunats amb AstraZeneca. L'organisme avala així la proposta del consell interterritorial de vacunar amb una dosi de reforç les persones de 50 a 59 anys, amb la novetat que aprova també ampliar "de manera progressiva" l'administració d'aquesta vacuna de record a la població de 40 a 49 anys, començant pels de més edat. A les Illes, Carandell ha explicat que es donaria prioritat a les més de 9.000 persones d'entre 50 i 59 anys que han rebut AstraZeneca.

stats