Nomenament
Societat 12/12/2023

Salud Deudero, nova directora del Centre Oceanogràfic de les Balears

Relleva en el càrrec Antoni Quetglas, que l'ocupava des de feia cinc anys

ARA Balears
1 min
Salud Deudero és la nova directora del Centre Oceanogràfic de les Balears

PalmaLa Presidència del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha nomenat Salud Deudero nova directora del Centre Oceanogràfic de les Balears de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO-CSIC), càrrec en què relleva Antoni Quetglas, que l'ocupava des de feia cinc anys.

Deudero és biòloga marina i professora d'investigació del Centre Oceanogràfic de les Balears, laboratori que ja va dirigir des del 2016 fins al 2018. Des de fa 30 anys investiga la resposta de les espècies i ecosistemes marins als impactes humans. Ha publicat 155 articles científics i ha participat i liderat projectes d'investigació de primer nivell. A més, participa en diversos comitès d'experts internacionals en l'assessorament en ciències marines com ICES, TG Marine Litter UE, MSFD, i ha estat copresidenta del Comitè de Recursos i Ecosistemes Marins del CIESM i assessora de l'Agència Estatal d'Investigació en temes d'oceans i biodiversitat. Una tasca que enguany ha estat reconeguda amb el premi Ramon Llull.

"La seva experiència de gestió i la seva visió de perspectiva són, sens dubte, una garantia perquè el Centre Oceanogràfic de les Balears pugui implementar les mesures necessàries en els pròxims mesos", ha assenyalat Javier Ruiz, director de l'IEO.

stats