Societat 05/12/2022

La Salle manté el seu "respecte absolut" a la bandera d'Espanya

El centre ha enviat un comunicat per "condemnar les amenaces a membres de la comunitat educativa"

2 min
Façana del col·legi La Salle de Palma.

Palma"El dia a dia d'alguns alumnes, famílies i professors del centre s'ha vist profundament alterat per les amenaces i insults proferits a les xarxes socials. Aquests fets, ja denunciats, han influït en tota la comunitat educativa". Aquesta és la situació que es viu a La Salle, segons ha informat la institució en un comunicat signat per La Salle España, i enviat des del departament de comunicació de Madrid.

Per això, l'organisme "condemna les amenaces i els insults a membres de la comunitat educativa del seu centre a Palma, arran de l'incident que dia 25 de novembre es va produir". Aquest relaten, va passar "en una classe de primer de Batxillerat i que s'ha relacionat amb l'ús de la bandera espanyola", a la qual mantenen el seu "respecte absolut". En aquest cas, però, recorden que estava "vinculada als partits de la selecció en el Mundial que s'està celebrant aquests dies a Qatar".

A conseqüència de l'incident –l'expulsió d'una trentena d'alumnes–, "alguns alumnes, famílies i professors, en especial de la classe implicada, han rebut insults a les xarxes socials i en algun cas, com en el de la docent relacionada amb els fets, amenaces que ja han estat denunciades per part de les autoritats i que s'estan investigant".

Respecte als símbols oficials

No obstant això, la institució ha volgut insistir en el seu "respecte absolut als símbols oficials reconeguts en el nostre ordenament constitucional i dels que ens hem dotat com a país, en especial a la bandera nacional i les de diferents comunitats autònomes". Aquests, afegeixen, "són i seran tractats amb respecte pels membres de les comunitats educatives en totes les seves obres a Espanya".

Així mateix, La Salle Espanya manté que "ha posat en marxa una investigació interna per esclarir els fets i està col·laborant activament amb la inspecció educativa i està intentant acotar les responsabilitats oportunes, preservant el benestar del seu alumnat, així com la convivència a l'aula i en el marc del respecte a un principi essencial en educació: l'autoritat docent". Finalment, en el mateix comunicat, agraeixen "la voluntat d'educadors, famílies i alumnat per recuperar la normalitat" des de l'"assossec, respecte i capacitat d'escolta".

Més de 34.000 firmes per destituir la docent

Per altra banda, Hazte Oír i Valores a Balears ha lliurat aquest dilluns més de 34.000 firmes a l'escola La Salle de Palma per demanar la destitució de la professora afectada, segons ha informat Europa Press. Així, el director de campanyes a Espanya d'Hazte Oir i CitizenGo, Miguel Tomás, i el president de Valores, Juan José Tenorio, han entregat al centre la caixa amb les signatures recollides. A més, aquest mateix dilluns registraran al Parlament balear una sol·licitud perquè els grups parlamentaris aprovin una declaració institucional "contra la discriminació ideològica".

"Creim que el que ha ocorregut a l'escola La Salle no és una ofensa, humiliació i discriminació als 32 alumnes de batxillerat i les seves famílies, sinó a tots els espanyols", ha declarat Tomás. "Creim que una professora que es nega a donar classe per la presència d'una bandera (...) demostra que és presa d'ideologia radical i que, per tant, és un perill per a tots els alumnes", ha afirmat.

stats