Societat 03/06/2019

L'alberg Sa Vinyeta de Ciutadella serà el sisè edifici del Consell a ser autosuficient

El 60% dels 40.000 euros d'inversió serà assumit pel Govern balear amb fons Feder

Ivan Martín
2 min
L'alberg juvenil Sa Vinyeta és un dels edificis més emblemàtics que disposa el Consell a Ciutadella.

MaóEl Consell de Menorca, a través de l’agència Menorca Reserva de la Biosfera, impulsa el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’alberg juvenil Sa Vinyeta, a Ciutadella. Es tracta del sisè edifici de la màxima institució de l’illa que serà autosuficient. Les obres ja s’han iniciat i el termini d’execució és d’un any i mig. La instal·lació consistirà a cobrir la teulada de l’edifici annex d’habitacions de l’alberg, amb un total de 62 panells solars. A més, la iniciativa inclou la construcció d’una pèrgola fotovoltaica per a tres cotxes, i la col·locació d’un punt de càrrega de vehicle elèctric.

La suma de totes les instal·lacions fotovoltaiques tindrà 23,520 kWp de potència de generació i cobrirà, parcialment, les necessitats energètiques del complex. També ocasionarà l’estalvi de la factura de la llum de tota l’energia generada. El 60% dels 40.000 euros d'inversió seran assumits pel Govern balear, mitjançant fons Feder, mentre que el 40% restant anirà a càrrec del Consell de Menorca. Sa Vinyeta s’uneix a altres instal·lacions de la institució que ja s’abasteixen amb energies renovables com la residència de gent gran, el parc de bombers i la seu del Consell a Maó, així com el centre sociosanitari Santa Rita i el centre polivalent Platja Gran a Ciutadella.

Sa Vinyeta és un alberg juvenil situat al terme municipal de Ciutadella. Pertany a l'Institut de la Joventut de Menorca (Injove), una empresa pública del Consell de Menorca que s'encarrega d'executar les polítiques de joventut del Departament de Benestar Social i Joventut. L'alberg està format per dos edificis, una antiga casa de pagès menorquina del segle XVIII de dues plantes amb capacitat per allotjar 24 persones i un edifici annex de nova construcció que té un total de 12 habitacions amb lliteres i capacitat per a quatre o sis persones cadascuna. És a la teulada d'aquest darrer edifici on es farà la instal·lació de les plaques fotovoltaiques.

stats