Societat 06/12/2020

Dels 1.050 tests d'antígens que s'han fet a sa Pobla, només 8 han donat positiu

Aquest diumenge ha estat el primer dia de cribratge que es farà al municipi

Catalina Riera/m.c.
2 min
Residents de sa Pobla es fan la prova de covid-19

PalmaSa Pobla ha començat aquest diumenge el cribratge de tests antígens després de l'augment de casos de coronavirus de les darreres setmanes. Durant aquesta primera jornada s'han fet un total 1.050 tests, només 8 dels quals han donat positiu. Cal recordar que, per tal d'evitar aglomeracions, s'ha dividit el poble en dues zones –l'eix divisori són els carrers de la Muntanya i de la Plaça– i s'han assignat hores específiques a cada grup d'edat.

Des de primera hora ja hi ha hagut coa al polígon de Can Tro per fer-se la prova del coronavirus, en concret a la nau de l'empresa Nadal Comas. Per tal de garantir que les mesures de seguretat es compleixen, hi ha hagut 20 efectius dels pobles veïns i de Montuïri.

Tot i això, per motius organitzatius, la coa d'espera pel cribratge de la zona 1 s'ha hagut de tancar devers les 17 h, segons ha informat l'Ajuntament de sa Pobla a través de les xarxes socials. Així mateix, han recordat a les persones que estan pendents de fer-se la prova que encara tenen dimarts i dimecres per fer-la.

Durant aquesta primera jornada, hi ha hagut uns trenta sanitaris fent les proves. "A primera hora del matí hi havia tres línies de test, a les 10.30 h cinc i al migdia ja eren set", ha dit el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert. A més, ha recordat que els resultats de les proves els tenen en uns 15 o 20 minuts. En cas de donar positiu, és obligatori fer-se una PRC.

Després d'aquest primera jornada de proves, l'Ajuntament ha valorat positivament la participació ciutadana i ha recordat que aquest dilluns es continuaran fent tests d'antígens als veïns de la zona 2.

És important remarcar que aquest és el primer cribratge amb tests d'antígens que es fa a les Balears. L'objectiu és detectar el nombre màxim de casos asimptomàtics per tal de frenar la corba de contagis i reduir el nombre de casos a mitjan termini. Tots els que no es facin la prova entre aquest diumenge i dilluns se la podran fer els dies 8 i 9 de desembre, igual que les persones que fan feina al municipi però no hi resideixen.

stats