Societat 03/12/2020

Sa Pobla divideix el poble en dues zones per fer el cribratge massiu amb tests d'antígens

Els residents d'altres municipis que hi treballen també s'hauran de fer la prova

Ara Balears
1 min
Un professional sanitari fent un test ràpid d'antígens.

PalmaL'Ajuntament de sa Pobla es prepara per començar amb el cribratge de tests antígens a la població després de l'augment dels contagis. Per tal d'evitar aglomeracions ha dividit el poble en dues zones –l'eix divisori són els carrers de la Muntanya i de la Plaça–, i ha assignat hores específiques a cada grup d'edat. També recomana als residents d'altres municipis que treballin al poble que es facin la prova, segons indica el Consistori en una nota.

En concret, diumenge dia 6, el primer dia de cribratge, està dirigit a la població resident entre els dos carrers divisoris i la rotonda dels Pagesos, en direcció a la mar. Després, dia 7, s'hauran de fer la prova els residents a partir d'aquest eix cap a Búger.

De 9 a 14 h s'hauran de fer la prova les persones de 40 anys o més. De les 14 a les 18  h se la podran fer els residents de 16 a 40 anys. Tots els que no s'hagin pogut fer la prova aquests dos dies, se la podran fer els dies 8 i 9 de desembre, igual que les persones que fan feina al municipi però no hi resideixen. Les proves es faran a la nau de l'empresa Nadal Comas, al polígon de Can Tro, i serà obligatori presentar el DNI.

Cal destacar que aquest és el primer cribratge amb tests d'antígens que es fa a les Balears. L'objectiu és detectar el nombre màxim de casos asimptomàtics per tal de frenar la corba de contagis i reduir el nombre de casos a mitjà termini.

stats