Societat 28/05/2013

350 treballadors de Sa Nostra-BMN es concentren davant l'oficina de Jaume III en el segon dia de vaga

Avui la convocatòria és a nivell de tot el grup BMN contra l'ERO que afecta 800 empleats

Jaume Perelló
1 min

PALMAUns 300 treballadors de BMN Sa Nostras'han concentrat avui matí, entre les 10 i les 12 davant l'Oficina de l'entitat a Jaume III de Palma en protesta per L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que va iniciar l'empresa a nivell de l'estat i que preveu acomiadar com a mínim a 800 empleats en tot l'Estat.

Fins a uns 150 d'aquests treballadors afectats per l'ERO podrien ser de les oficines que BMN té a Balears, i que operen sota la marca Sa Nostra. La concentració forma part de les accions programades pels sindicats majoritaris de BMN que han convocat vaga per avui i demà a totes les oficines. La convocatòria de demà queda pendent de com es desenvolupin les negociacions de l'ERO entre empresa i representants dels treballadors.

Segons ha dit Catalina Pol, de CCOO l'objectiu de les mobilitzacions són els de reduir "al màxim el nombre d'acomiadaments, i que l'empresa cerqui altres mesures com suspensions temporals i sortides remunerades".

BMN Sa Nostra té 1.200 Treballadors i prop de 200 oficines repartides porció del tot l'arxipèlag. La plantilla ja ha sofert diferents retallades i ajustaments, que han minvat aproximadament en un 15% els salaris.

El passat divendres, el sindicat majoritari a BMN Sa Nostra, Onió Obrera Balear, va convocar també una jornada de vaga, que va arribar al 70% de la participació. Fons de Sa Nostra explicaren que tot i això, l'empresa havia aconseguit mantenir obertes un 80% de les oficines a totes les Illes.

stats