Societat 25/11/2019

Sa Bixicleta, la botiga de Palma que engresca la gent a reflexionar sobre les violències masclistes

Durant tot el 25-N la tenda posa un vídeo d'Irantzu Varela i convida a escriure pensaments i desitjos

Maria Fuster
2 min
Sa Bixicleta, una botiga de Palma engresca la gent a reflexionar sobre les violències masclistes

PalmaUna botiga de segona mà de Palma, Sa Bixicleta, durant tot el 25-N es dedica a engrescar la gent a reflexionar sobre les violències masclistes. Una de les propostes que ha posat en marxa ha estat convidar qui vulgui a escriure en una nota adhesiva els seus pensaments i desitjos sobre aquest tema. També ha posat un vídeo d'Irantzu Varela que es projecta de manera continuada a l'aparador de la tenda i ha repartit fulls amb dades i definicions.

L'aparador de Sa Bixicleta, una botiga de Palma posa al seu aparador un vídeo d'Irantzu Varela

"Volíem veure com reaccionava la gent. La resposta ha estat molt bona", explica Sara Rivera, una de les propiètaries de la tenda, qui també comenta que "hi ha participat gent molt jove i molt gran, ha estat una experiència intergeneracional, i també s'han creat debats a la porta de la botiga".

Un dels objectius d'aquesta proposta, a més de convidar a la reflexió, segons explica Rivera, era sortir dels actes institucionals des de les barriades. "Un èxit esperançador per continuar fent xarxa i posicionar-nos com a barri en contra de les violències. Més enllà d'allò institucional, des del petit comerç també generam consciència", explica.

Reflexió sobre les violències masclistes que han deixat apuntada una persona a una nota adhesiva a

Entre les frases que ha deixat escrites la gent es pot llegir: "Prou de sexualitzar la dona a totes hores!"; "Prou de tot allò que ens fa sentir petites, dèbils i fràgils... Som grans, fortes i resistents com ells"; Per què quan surt de casa he d'avisar la meva amiga que he arribat bé?".

stats