Societat 24/02/2021

Podem s'oposa que s'ampliï un 15% l'hotel Formentor

Aurora Ribot ha exigit al Govern que traspassi les competències d'ordenació turística al Consell de Mallorca

ARA Balears
1 min
L'Hotel Formentor.

PalmaPodem ha criticat aquest dimecres el projecte que vol ampliar un 15% l'hotel de Formentor. La coordinadora del partit a Mallorca, Aurora Ribot, l'ha qualificat com a "irrespectuós amb la realitat de l'illa". A més, ha defensat que "no forma part del model turístic que necessitam".

D'altra banda, Ribot ha criticat que l'Executiu no hagi traspassat les competències d'ordenació turística al Consell de Mallorca i ha demanat que es faci immediatament. "Fa anys que demanam aquest traspàs, ja que Mallorca és l'única illa que encara no ho ha pogut decidir". 

La coordinadora ha defensat que "no sabem per què la Conselleria de Turisme tarda tant a traspassar les competències" i que "és un acord que vàrem haver d'incloure en els Acords de Raixa del Consell perquè per a nosaltres és una prioritat".

Hi ha afegit que la decisió "unilateral" del Govern d'ampliar un 15% els hotels "no és la manera més efectiva d'encaminar la recuperació econòmica". La posició de Podem respecte de l'ampliació d'hotels és que es fixi en un 10%, com els darrers anys, abans del decret que el Govern va aprovar l'any passat i que suposa un increment de fins al 15%. També consideren que "els òrgans competents han de tenir la capacitat de decidir entre un ventall d'entre el 0% i el 15%".

stats