Xarxes socials
Societat 25/05/2023

Rosalía esclata contra un raper per una foto falsa d'ella despullada

El cantant sevillà s'ha defensat dient que va pujar la foto al seu Instagram "per riure"

2 min
Rosalía en concert

Barcelona"El cos d'una dona no és una propietat pública, no és una mercaderia per a la teva estratègia de màrqueting". La cantant Rosalía ha denunciat així el raper sevillà Juan Manuel Cortés Reyes –JC Reyes– que va distribuir per les xarxes socials uns fotomuntatges en què l'artista catalana apareixia amb el tors nu. "Aquestes fotos estaven editades i vas crear una falsa narrativa al voltant d'elles quan ni tan sols et conec", afegia Rosalía en un tuit en què mostrava la indignació per la informació falsa que el raper ha fet circular. JC Reyes, que té més de 260.000 seguidors a Instagram, va fer uns stories amb les fotos falses i va insinuar que havia mantingut relacions sexuals amb Rosalía.

Als seus tuits, Rosalía continuava denunciant l'actitud del raper i li recordava que sexualitzar algú sense el seu consentiment és una forma de violència. "Hi ha una cosa que es diu consentiment i a tots els que us ha semblat graciós o plausible espero de tot cor que un dia aprengueu que veniu d'una dona, que les dones som sagrades i que se'ns ha de respectar".

Rosalía ha rebut el suport de la seva parella, Rauw Alejandro. "Ella ja ha parlat, llegiu bé, deixeu-ho estar... i tranqui baby, que tens Espanya i el món sencer amb tu. I també em tens a mi i a Puerto Rico [país de Rauw Alejandro]".

Irene Montero, ministra d'Igualtat, també ha volgut mostrar el seu suport a la cantant i ho ha fet a través de Twitter.

La resposta de JC Reyes

Després de la denúncia de Rosalía i el rebombori generat a les xarxes, JC Reyes s'ha vist obligat a demanar disculpes. Ho ha fet avui a través d'un vídeo que ha penjat a Instagram i on apareix parlant mentre condueix un cotxe. Entre altres coses, el raper assegura que va penjar la foto "sense més, no creia que amb els seguidors que tinc els stories acabarien donant la volta al món". Afegeix que va fer circular la foto "per riure" i demana disculpes a Rosalía si s'ha sentit ofesa pel que ha passat. "No soc un violador, ni un assetjador ni sé utilitzar Photoshop, com esteu dient", remarca.

"Soc un home i sé quan he de reconèixer els meus errors. He fallat. Potser no la vaig pujar amb la intenció que heu interpretat, però vist tot el que ha passat crec que se n'ha anat de mare", s'excusa el sevillà, que va començar la carrera musical el 2017. No és la primera polèmica que protagonitza: el 2021 va estar implicat en un assalt i va detingut per un presumpte robatori amb armes de foc.

stats