Societat 24/08/2015

Un jutge de Romania accepta l'extradició de Sergio Morate a Espanya

El presumpte assassí del doble crim de Conca té cinc dies per recórrer aquesta decisió

Europa Press
2 min
Sergio Morate, el detingut a Romania, en una foto publicada al seu perfil de Facebook

MadridEl jutge de la Cort d'Apel·lació de Timisoara (Romania) ha acceptat la petició de la Fiscalia de la regió romanesa d'extradir a Espanya el presumpte assassí del doble crim de Conca, Sergio Morate, segons ha informat a Europa Press la fiscal encarregada del cas, Violeta Filip.

El magistrat ha acceptat mantenir Morate 30 dies més en situació de presó provisional, tal com havia demanat el ministeri públic, mentre es tramita el procés d'extradició del presumpte assassí, que ara té el termini de cinc dies per recórrer aquesta decisió davant la Cort de Bucarest, màxima institució judicial del país i que tindrà l'última paraula sobre el seu lliurament.

El jutge de Timisoara ha acceptat també traslladar a l'Estat tots els béns de Morate confiscats a Romania, que són el seu cotxe, la seva roba, el telèfon mòbil i les plaques de matrícula que es van trobar a l'interior del vehicle.

La vista estava convocada només a l'efecte d'estudiar la petició d'extradició formulada per Espanya i no ha entrat a valorar a fons els fets ocorreguts a Conca. Tot i així, Morate ha mantingut el que havia declarat en la seva última compareixença davant la justícia romanesa i s'ha declarat innocent. Durant la mitja hora que ha durat la vista ha estat assistit per la seva advocada, Claudia Candea.

Minuts abans de les 10 hores (les 11 h a Romania) Morate ha arribat a la Cort d'Apel·lació de Timisoara procedent d'un centre penitenciari local. Ha estat traslladat en furgó policial, amb fortes mesures de seguretat i escortat per nombrosos policies armats, amb cascos i armilles antibales.

Fonts de la investigació han informat a Europa Press que el cotxe de Morate tenia les plaques de matrícula tretes quan va ser detingut el 13 d'agost a la localitat de Lugoj, a Timisoara. Els investigadors sospiten que amb això Morate tractava de dificultar la seva identificació, però les autoritats romaneses van poder trobar-lo gràcies a la descripció remesa per la Policia Nacional del vehicle Seat Ibiza de color verd amb el qual havia abandonat Espanya, concretament pel pas de Portbou (Girona).

stats