SANT SEBASTIÀ
Societat 19/01/2018

Rock & Llonguet i bona bauxa més enllà de les Columnes

El Forn de Son Coc i Flipau amb Pere Garau ‘llonguetaren’ dijous amb la veu de Pep Suasi, veí de la zona

Lluís Felipe Lorenzo
2 min
Rock & Llonguet i bona bauxa més enllà de les Columnes

PalmaSant Sebastià és el patró de tot el municipi de Palma, però poques són les iniciatives que es programen més enllà del cinturó de les Avingudes. La major part de les places que gaudiran de música aquest cap de setmana es troben al centre històric, com si les antigues murades encara existissin. Dijous, la llonguetada organitzada per Orgull Llonguet, amb catorze punts d’elaboració i venda d’aquests entrepans palmesans, va donar el sus als vespres de bauxa que viu Palma aquest cap de setmana. Els veïns de Pere Garau no s’ho varen voler perdre i reivindicaren unes festes “fora del centre”. I res millor per fer-ho que amb l’històric vocalista de Fora des Sembrat, Pep Suasi, veí de la barriada.

A les 20 hores ja no hi havia taula lliure al Forn de Son Coc, que en menys de tres anys ja és un punt de referència per als llongueters de la barriada i per als que transiten des del centre cap al mercat de Pere Garau passant per la plaça de les Columnes. La madona del local, Marga Díaz, per segon any consecutiu va acceptar la convidada d’Orgull Llonguet i Flipau amb Pere Garau per secundar aquesta iniciativa. El seu home, Eusebi Sintes, i fins i tot altres membres de la família s’hi bolcaren, en un vespre boig per a aquesta família emprenedora. Marga Díaz ens va explicar que “els nostres llonguets de cuixot, formatge, sobrassada, sobrassada amb mel o mixtos han estat molt ben acceptats aquests dos anys al barri, tot i que per ara ni els musulmans ni els xinesos no en mengen. Ara sí que tenim turistes ben informats que saben que allò típic de Palma és menjar llonguet i en demanen”.

Fervor

A les 21 hores ja hi havia dues coes de més de deu persones formades al local. Entre els veïns, n’hi havia molts amb mocadors d’Orgull Llonguet i Flipau amb Pere Garau, com Pamela Forteza i Erika Boyero. Pamela va explicar que “volem mostrar que podem viure i divertir-nos en aquest barri com en qualsevol altre de Palma”. Amb elles, també hi havia membres dels col·lectius del barri de Pere Garau, com Daniel Oliveira i Maribel González, del PSIB.

La festa va arribar al súmmum quan Pep Suasi va començar a interpretar algunes cançons seves i altres clàssics del rock en català, en castellà i en anglès. Temes com Boig per tu varen fer que les devers 70 persones concentrades dins el local i a l’exterior se sumassin al cant. Fins i tot Suasi, a petició del públic, va interpretar Na Catalina de plaça, que va ser resposta amb uns balls de bot espontanis.

En acabar la festa, Flipau amb Pere Garau va reivindicar un centre cívic per a la barriada, mentre que Pep Suasi es va mostrar “molt satisfet de la resposta de la gent, que demostra que les festes de Sant Sebastià s’haurien d’obrir més a les barriades, i Pere Garau hauria de tenir un escenari”.

stats