Societat 22/04/2021

Rocío Carrasco explica que no està preparada psicològicament per parlar amb la seva filla, Rocío Flores, perquè diu que la va maltractar

Carrasco, que fa nou anys que no veu la seva filla, creu que totes dues han de culminar sengles processos de guariment abans d'entrar de nou en contacte

3 min
Rocío Carrasco, aquesta matinada en l'entrevista a Telecinco

BarcelonaRocío Carrasco va decidir la setmana passada que l'emissió de l'exitosa docusèrie que setmanalment emet Telecinco sobre els maltractaments que suposadament hauria patit a mans d'Antonio David Flores, el seu exmarit, s'interrompés per acudir al plató i aclarir algunes qüestions que havien quedat en l'aire. Entre tot el que ha explicat aquesta matinada, hi ha l'actual manca de relació amb la seva filla, Rocío Flores, que ara té 24 anys. Dies abans que Carrasco s'assegués al plató, la seva filla va fer una crida a través d'El programa de Ana Rosa –que l'ha fitxat recentment– reclamant a la seva mare que li respongués les trucades que li havia fet per solucionar la mala relació que tenen.

Interrompent el guió del programa matinal de Telecinco, Flores va dir a la seva mare: "T'ho dic a tu, mare. Ho he intentat de forma privada moltes vegades. Després de Supervivientes, el 3 de desembre, vaig trucar a la meva mare. I ahir, també, dues vegades. Veig que l'única forma de parlar és públicament. Mare, els teus fills no te'ls ha pres ningú, som aquí. Agafa el telèfon, truca'ns, seu amb nosaltres. Deixeu-nos a part de tot això. Ja no puc més. La situació a casa meva és insostenible". Aquesta crida de Rocío Flores després que la seva mare anunciés que aniria al programa a parlar de tot i en directe va motivar que moltes persones que han estat atentes als set capítols de la docusèrie emesos fins ara es preguntessin per què mare i filla no tenen relació.

Aquesta matinada, Carrasco ha explicat que el distanciament entre totes dues ve donat per una agressió física i psicològica continuada que va patir a mans de la seva filla durant tres anys –com es va provar en un judici en el qual va ser considerada culpable– i que l'any 2012 va acabar a un hospital perquè la seva filla la va agredir. Aquella situació tan traumàtica hauria portat els especialistes que tracten Rocío Carrasco a recomanar-li que no mantingués contacte amb la seva filla fins que no estiguessin curades, tant ella com la seva filla. "Jo sé que no estic preparada per a això. I ella tampoc ho està. També sé que les condicions actuals no són les que han de ser. I tot el que gira al voltant no és l'idoni. Ha de passar temps, que jo estigui preparada i que ella estigui preparada. No diré el que ha de fer ella...", va explicar Carrasco. "Dic que no estic preparada perquè tinc un equip que em diu que no estic preparada, que si ho faig [veure la seva filla], tornaré a la casella de sortida. Ara m'estic preparant amb teràpia, fàrmacs i metges", va confessar la filla de Rocío Jurado.

Carrasco, després de recordar l'agressió que va patir a mans de la seva filla el 2012 –l'últim cop en què s'han vist fins a dia d'avui–, va assenyalar que el maltractament continuat al qual la va sotmetre va fer que desenvolupés pànic a veure-la. "Quan veig que Rocío em telefona sento de tot: por, inseguretat... tot el que no vull sentir, tot el que no vull tornar a sentir". Sobre aquesta qüestió, però, Carrasco va dipositar esperances de retrobament en el futur, quan totes dues estiguin preparades i hagin superat sengles processos de guariment. Abans del relat, Carrasco va voler deixar clar que amb anterioritat a tots aquests episodis violents, la seva filla havia estat "víctima abans que botxi". És a dir, que Rocío Flores va ser manipulada pel seu pare, Antonio David Flores, perquè odiés la seva mare i acabés maltractant-la com suposadament ell feia quan estaven junts i no hauria pogut seguir fent al separar-se. De fet, diu que el darrer cop que Rocío Flores la va maltractar, el juliol del 2012 -llavors era una adolescent- va agafar el mòbil per trucar al seu pare i dir-li: "Ja està fet". El testimoni judicial del xofer que duia Rocío Flores al casal d'estiu dona fe d'aquestes paraules.

stats