Societat 17/01/2020

El robatori milionari a Matutes es jutjarà 7 anys després

Serà el mes de juny a Eivissa i la Fiscalia demanarà 5 anys de presó per a l'acusat

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl robatori a les empreses del grup Matutes es jutjarà 7 anys després. Segons ha informat Diario de Ibiza, està previst que els acusats siguin jutjats entre el 16 i el 19 de juny a la seu dels nous jutjats d'Eivissa.

La Fiscalia demanarà per a R. Rodríguez, l'únic acusat com a autor material dels fets, una pena de 5 anys de presó i una indemnització de prop d'un milió d'euros a l'empresa. Per a l'altre expolicia nacional, J. J. Fernández, demanarà una pena de 21 mesos de presó per encobriment. Pel que fa a la parella de Rodríguez, la Fiscalia sol·licitarà una pena d'un any de presó, acusada també d'encobriment. A cap dels dos acusats per encobriment se'ls sol·licitarà cap mena d'indemnització.

Tot i la confessió de Rodríguez, alguns indicis de la investigació de la Policia Nacional destapen que és improbable que l'expolicia pogués perpetrar el robatori en solitari i encara queden obertes moltes preguntes referents al cas.

El robatori es produí la nit del divendres 25 al dissabte 26 d'octubre del 2013 quan, suposadament, J. J. Fernández i R. Rodríguez (dos policies nacionals), amb la col·laboració de la parella de Rodríguez, varen obrir la caixa forta de la tercera planta de les oficines del Grup d'Empreses Matutes, situades al carrer Bartomeu Rosselló d'Eivissa, i varen emportar-se'n 2.767.000 euros. Els dos policies nacionals varen ser detinguts i es decretà presó preventiva, ja que el jutge instructor del cas considerà en aquell moment que hi havia possibilitat de fuga o d'ocultació de proves. Un mes més tard, Fernández fou posat en llibertat amb càrrecs després que les investigacions demostrassin que no va ser l'autor material dels fets.

Durant la investigació, la Policia Nacional ha aconseguit recuperar part dels doblers. Uns dies més tard del robatori, i després que la Policia trobàs 195.000 euros en un escorcoll a la casa de Rodríguez, l'expolicia decidí entregar als agents la resta del seu botí: 782.000 euros més. El cas de l'altre policia nacional implicat en el robatori fou diferent. J. Fernández assegurà als investigadors del cas que la nit del 18 de novembre dos homes encaputxats assaltaren la seva casa armats amb un subfusell i que fermaren la dona i el varen apallissar per esbrinar on era la resta del botí. Durant les investigacions, els agents aconseguiren recuperar prop d'1,7 milions d'euros, però encara queda un milió per aparèixer.

stats