Societat 23/05/2021

Retrobament amb l'interior dels bars i restaurants després de gairebé mig any de tancament

A partir d'aquest diumenge, els establiments poden atendre gent en interiors fins a les 18 h

ARA Balears
2 min
Els bars i restaurants poden obrir els interiors a partir d'aquest diumenge, fins les 18 h.

PalmaEn aquest diumenge plujós i de cel tapat, els clients de bars i restaurants han pogut retrobar-se amb l'escalfor de l'interior dels locals de les Balears, que poden obrir a partir d'avui fins a les 18 h, amb variacions de l'aforament segons cada illa i segons si tenen terrassa o no. Concretament, a Mallorca i Eivissa podran obrir al 50% si no tenen terrassa i al 30% si en tenen. En qualsevol cas, el màxim permès serà de 150 persones i en taules, de quatre. A Menorca i Formentera, en canvi, tots els establiments de la restauració podran servir a l'interior fins a ocupar un 50% de la cabuda, independentment de si tenen terrassa o no. A hores d'ara, ho podien fer fins a les 17 h.

Quant als exteriors, els establiments podran usar-ne el 100% sempre que no se superin els 250 clients. No a totes les illes es poden ajuntar el mateix nombre de persones en una taula. De fet, a Formentera podran ser vuit persones com a màxim, sis persones en el cas de Menorca i quatre a Eivissa i Mallorca. L'hora límit de tancament seran les 23.00 hores (a les 23.30 hores en el cas de Formentera).

Aquest diumenge també canvien més coses. El toc de queda no serà a les 23 h, sinó a mitjanit -entre les 00.00 i les 06.00 hores-. Les reunions en trobades a exteriors podran ser de fins a vuit persones. I les trobades socials en espais interiors privats -en domicilis particulars- continuaran limitats a sis persones, però s'aixeca el límit de nuclis de convivència.

El Govern recorda que aquest relaxament de mesures és possible gràcies a la bona situació epidemiològica de la comunitat, que ha permès la flexibilització del toc de queda i les reunions socials, juntament amb l'obertura dels interiors de la restauració a Mallorca i Eivissa, l'augment de la cabuda en serveis i celebracions, i l'ampliació dels horaris en alguns establiments.

No obstant això, el portaveu del Govern, Iago Negueruela, va recordar dijous que "el virus encara és entre nosaltres". A més, va assenyalar que el Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses conclou que la situació és positiva, però que continua requerint prudència, tenint en compte la situació en altres comunitats i el continent europeu, així com l'aparició de certes variants. L'Executiu no es cansa d'advertir que encara s'ha d'anar alerta. Totes aquestes mesures tenen el suport dels sindicats CCOO i UGT, i de les patronals PIMEM i CAEB.

El dia fred i plujós ha acompanyat la reobertura de l'interior dels bars i restaurants.
stats