Societat 07/07/2020

El GOB demana a Costes la retirada del xibiu de la platja de l'Oratori de Calvià

Els ecologistes creuen que la concessió per explotar el local està caducada d'ençà de l'estiu passat

Ara Balears
1 min
La platja de l'Oratori, a Portals Nous (Calvià).

PalmaEl GOB ha presentat aquest dimarts un escrit sol·licitant el tancament i la retirada del xibiu que està a la platja de l'Oratori de Portals Nous, a Calvià, perquè la concessió per ocupar la zona, que actualment s'explota com una beach club, finalitzà el juliol del 2018, segons ha informat l'entitat en un comunicat. De fet, aquest cap de setmana la Guàrdia Civil i la Policia Nacional varen haver d'obligar a reduir l'aforament del local perquè no s'hi respectaven les mesures sanitàries, com va explicar Diario de Mallorca.

Els ecologistes diuen que fins ara no s'ha publicat cap pròrroga de la concessió en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), de manera que la llicència ha quedat extingida per venciment del termini, segons l'article 81.2 de la Llei de costes. Una vegada acabada la concessió, el Ministeri per a la Transició Ecològica s'hauria de fer càrrec de l'ocupació i l'activitat que es fa al xibiu, segons el GOB.

La concessió es va donar al Bisbat de Mallorca el 1966 com a bar i embarcador, però els ecologistes assenyalen que l'empresa que explota el local és la societat Roxybeach, SL, que disposa de l'autorització per a la instal·lació i explotació de serveis de temporada fins l'any 2021, segons el visor d'instal·lacions de temporada de la Direcció General de Territori.

En cas que la concessió sigui vigent, el fet que no sigui explotada pel Bisbat seria motiu per a la seva caducitat i extinció. "Sembla que el Bisbat ha cedit o llogat la concessió a una empresa a canvi d'una prestació econòmica", diuen els activistes.

stats