Societat 27/01/2021

2.000 restauradors ja han demanat els 1.500 euros d'ajudes de la segona convocatòria del Consell

La subvenció pretén minvar els efectes causats pel tancament del sector

ARA BALEARS
1 min
Un bar de Palma tancat per les restriccions

Un total de 2.000 restauradors de Mallorca ja han sol·licitat els 1.500 euros del Consell Insular en el primer dia que s'ha obert la segona convocatòria. La subvenció pretén minvar els efectes causats per la decisió del Govern de tancar el sector amb l'objectiu d'evitar contagis de coronavirus.

La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha explicat que a partir de diumenge també s'obrirà una nova convocatòria d'ajudes directes de fins a 3.000 euros per a gimnasos i escoles de dansa. A més, ha recordat que el Consell ha aportat 7,5 milions d'euros al fons comú que té amb el Govern i els ajuntaments per subvencionar el sector i els negocis afectats pel covid-19, i la partida ja és de 25 milions.

Pel que fa a la primera convocatòria d'ajudes al sector de la restauració, engegada al desembre, "s'hi han associat més de 3.000 establiments i ja s'han pagat més de dos milions d'euros", segons va informar dimarts la presidenta.

Cladera i la consellera de Presidència, Teresa Suárez, s'ha reunit aquest dimecres amb els portaveus dels grups polítics del Consell per informar sobre aquestes ajudes i per establir un calendari per anar tractant la gestió que fa l'equip de govern.

stats