Economia 26/01/2021

El Consell de Mallorca dona 7,5 milions d'euros als ajuntaments per a ajudes econòmiques

La presidenta insular, Catalina Cladera, ha explicat que s'espera que els consistoris destinin els subsidis a comerços, cultura o transport local

2 min
El Consell de Mallorca espera que els ajuntaments destinin els set milions d'euros a ajuts per al comerç, entre altres.

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s'ha reunit aquest dimarts amb els ajuntaments de l'illa per presentar les ajudes de la institució insular als sectors més afectats per les darreres restriccions. La principal novetat és que el Consell donarà 7,5 milions d'euros als municipis de Mallorca perquè donin subsidis directes, que previsiblement es destinaran a "comerços, cultura o transport local", ha indicat Cladera, atès que ja existeix una línia específica per a restauració. Aquesta és la mateixa quantitat que el Govern balear ja ha destinat als ajuntaments.

El pressupost total que el Consell de Mallorca destina a ajudes directes supera els 30 milions d'euros, una part dels quals està cofinançada pel Govern. Per una banda, el Consell va posar 20 milions d'euros a disposició de la restauració amb mensualitats de 1.500 euros per a cada establiment que ho sol·licitàs. Per altra banda, s'ha creat una línia destinada a gimnasos i escoles de dansa de 5 milions d'euros.

Cladera ha explicat que a la convocatòria de la restauració, engegada el desembre, "s'hi han associat més de 3.000 establiments i ja s'han pagat més de dos milions d'euros". Tot i que està pensat perquè cada establiment rebi 1.500 euros mensuals, en els casos en què es tingui més d'un establiment la quantitat pot arribar a 3.000 euros al mes, ha puntualitzat Cladera. També poden demanar l'ajut els negocis que estiguin oberts només per oferir servei a domicili o per endur. 

"Avui ja s'ha publicat la convocatòria del mes de gener i a partir de demà es pot tornar a sol·licitar una altra vegada amb el mateix formulari de l'anterior convocatòria. És senzill i sense papers, i el pagament és molt àgil", ha destacat la presidenta. Les sol·licituds s'han de fer a través de la pàgina www.ajutsmallorca.com.

stats