Societat 09/07/2021

Les residències de Son Martorell de Palma i la dels Quarters de Maó es finançaran amb fons europeus

És la primera vegada que la Unió Europea finança equipaments de serveis socials de les Balears

Iván Martín
2 min
Recreació de la futura residència de Maó.

La conselleria d'Afers Socials del Govern Balear ha anunciat aquest divendres que els fons europeus finançaran les obres de construcció de la residència Son Martorell de Palma i la del Quarter de Santiago de Maó. En concret, els doblers arribaran a través dels fons REACT-ME, els d'Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d'Europa, quantitat destinada per la Unió Europea amb l'objectiu de reduir l'impacte econòmic de la crisi sanitària causada pel covid-19.

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, destaca que són dos dels primers projectes autoritzats ja per la Unió Europea (UE), dels 300 milions d'euros assignats a la comunitat autònoma, i que és la primera vegada que la UE finança equipaments de serveis socials: "Un dels sectors econòmics menys desenvolupats és l'economia de les cures, residències, els centres de dia i l'ajuda a domicili, i així ho ha entès Europa quan ha aprovat el finançament d'aquests projectes", i ha afegit: "Invertir en equipaments socials és invertir en llocs de feina que es puguin deslocalitzar i estiguin qualificats, alhora que és invertir en cohesió social".

Per la seva banda, el conseller de Fons Europeus, Miquel Company, ha emfatitzat la inversió que arribarà a les Balears: "Té un clar objectiu d’estimular de manera immediata el creixement de l’economia a través del reforçament dels serveis públics fonamentals, com és el cas d’aquestes dues infraestructures tan esperades i tan necessàries". També ha recordat la importància d'apostar per "la cosa pública" com a via de sortida a l'actual crisi econòmica: "En els pròxims mesos veurem com es concreten més projectes dels àmbits educatiu i sanitari que també rebran finançament REACT".

Dels 14,9 milions d’euros que arribaran, 5,3 milions són per a la residència de Son Martorell, que està pressupostada en 9,2 milions d’euros, i 9,6 són per a la residència de Quarter de Santiago, que està pressupostada en 10,3 milions. Tant una residència com l’altra tindran capacitat per a 120 persones majors en situació de dependència i passaran a formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

stats