Societat 30/09/2020

La residència Sèniors d'Inca nega que els seus treballadors no tinguin el material de protecció necessari

Des del centre asseguren que "Sanitat ha intervingut de manera col·laborativa per fer un seguiment, però en tot moment la residència té el control de la situació"

Ara Balears
1 min
Imatge de la residència Sèniors d'Inca.

PalmaLa residència Sèniors d'Inca, que va ser intervinguda dissabte pel Govern, ha desmentit "taxativament" que els seus treballadors no tinguin el material de protecció necessària ni les mesures de seguretat pertinents.

Aquesta explicació arriba pocs dies després que alguns treballadors del centre denunciassin en el diari Última Hora que vivien un autèntic "infern" per atendre les necessitats dels usuaris. Els treballadors denunciaven que els equips de protecció individual "no tenen la qualitat que haurien de tenir" i que utilitzen impermeables que no poden fermar i guants que es rompen.

Des del centre han remarcat que "mantenen el control del protocol covid-19" i que no se'ls ha obert cap expedient. En aquest sentit, el president de l'IMAS, Javier de Juan, va explicar que a qualsevol residència que acaba intervinguda se li obre un expedient per investigar la situació dels usuaris i determinar si l'organització de les instal·lacions era correcta.

Asseguren que des del moment en què hi varen detectar el primer cas el passat 23 de setembre, l'actuació de la residència "ha estat correcta" i remarquen que han seguit tots els protocols. "Sanitat ha intervingut de manera col·laborativa per fer un seguiment, però, en tot moment, la residència té el control de la situació", expliquen en el comunicat.

Recordem que el Govern va haver d'intervenir la residència després de saber que hi havia 32 residents contagiats de covid-19 i sis treballadors que també havien donat positiu. En total, aquest centre té 113 residents i 76 empleats.

stats