Societat 08/11/2020

Les reserves hídriques de les Balears es mantenen en un 62% a l'octubre

El 2019 es trobaven en un 52%

Ara Balears
1 min
A totes les Illes, menys Mallorca, hi ha hagut un lleuger increment respecte al mes de setembre

PalmaLes reserves hídriques de les Illes Balears es varen situar en el 62% a l'octubre, un percentatge que es manté igual al del mes passat, però que millora respecte del 2019, moment en què es trobaven al 52%. A totes les Illes hi ha hagut un lleuger increment respecte del setembre, excepte a Mallorca, on va disminuir un 1% i ara es troben en el 62%. A Menorca és on varen pujar més, ja que passaren d'un 55% a un 60%. A Eivissa han passat d'un 43% a un 46%, mentre que a Formentera, d'un 51% a un 53%, recull el Govern en una nota.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), l'octubre va ser un mes fred i sec, amb petites variacions. En conjunt, a l'Arxipèlag s'han acumulat un 21% menys de precipitacions de la mitjana. En concret, a Mallorca se n'han registrades un 77%; a Menorca, un 79%, mentre que a les Pitiüses, només un 15%.

Quant al percentatge interanual de precipitació, a Mallorca i Menorca és excedentari, amb un 121% i un 15%, respectivament. En canvi, a les Pitiüses és deficitari, amb un 68%. Cal destacar, però, que a Mallorca hi ha diferències. Per exemple, el nord de l'illa és més humit que el sud, on s'han batut rècords de sequera.

stats