Societat 23/09/2021

La reserva de sòl a Son Güells redueix l'edificabilitat lucrativa gairebé un 50%, segons Cort

"La reserva es va aprovar el 2013, quan governava el PP. Qualificar-lo d'especulació urbanística és demagògic", ha dit l'edil de Model de Ciutat

ARA Balears
1 min
Una excavadora en un terreny de Son Güells.

PalmaLa reserva de sòl a Son Güells redueix l'edificabilitat lucrativa gairebé un 50%, segons ha informat aquest dijous la Regidoria de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma. Fonts de l'àrea han aclarit que aquesta setmana la Gerència d'Urbanisme ha aprovat l'informe requerit pel Govern en relació amb les condicions de dotació de serveis i urbanització de l'espai públic.

"La reserva es va aprovar el 2013, quan governava el PP. Qualificar-lo d'especulació urbanística és demagògic", ha dit la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, en resposta a les crítiques del PP de Palma. Abans d'aprovar la reserva de sòl, l'edificabilitat lucrativa era de 56.000 metres quadrats per a equipament privat sanitari o assistencial, sense superfícies d'espai lliure ni d'equipament, segons l'Ajuntament.

Després de l'aprovació, que preveu que hi hagi una edificabilitat lucrativa de 32.371 metres quadrats, la distribució queda de la següent manera: 11.379 metres quadrats per a equipament privat sanitari i 20.992 per a residencial.

"Suposa una reducció molt gran i evitar que sigui equipament privat. S'aconsegueix diversificar els usos, amb espai lliure i equipaments públics, a més d'apostar per fer habitatges amb una mescla de preus per garantir l'accés a un pis públic i a preus assequibles", segons ha comentat Truyol.

stats