Rescat
Societat 11/02/2024

Rescaten un grup de joves d'un club d'esplai al puig Tomir

Del total de rescatats, tres varen haver de ser evacuats en helicòpter a causa del cansament

ARA Balears
1 min
Els joves van sortir d'excursió al Puig Tomir entorn de les 11.30 hores

PalmaEls Bombers de Mallorca i la Guàrdia Civil varen rescatar aquest passat dissabte un grup de joves membres d'un club d'esplai i els seus monitors al puig Tomir. Segons ha informat el cos, en total eren 29 persones, comptant els joves, d'edats compreses entre els 15 i 16 anys, i els monitors del club d'esplai.

Els joves varen sortir d'excursió al Tomir entorn de les 11.30 hores d'aquest dissabte, des del pàrquing de Menut. No obstant això, es varen perdre i, al voltant de les 15.12 hores, varen telefonar als serveis d'emergències, i els donaren la seva ubicació perquè els auxiliassin. El fet de disposar de les coordenades, que indicaven que els excursionistes es trobaven en el pas de la Regata, del puig Tomir, va facilitar el treball dels efectius encarregats del rescat.

A l'auxili dels excursionistes perduts hi varen participar bombers dels parcs de Sóller i Inca i el Grup de Rescat i Intervenció en muntanya de la Guàrdia Civil. Del total de rescatats, tres varen haver de ser evacuats en helicòpter, pel fet que, segons varen manifestar, estaven molt cansats i no podien continuar amb la ruta. A la resta d'excursionistes els varen acompanyar fins a l'embotelladora de Binifaldó, on varen arribar entorn de les 19.00 hores.

stats