Salvament Marítim rescata 12 ocupants d'una pastera a prop de Formentera

L'embarcació es trobava a unes 8 milles del cap de Barbaria, segons fonts de la Delegació del govern espanyol a les Balears

El vaixell Guardamar Calíope de Salvament Marítim ha rescatat aquest dilluns dotze ocupants d'una pastera albirada al sud-est de Formentera, segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears. Un vaixell de pesca ha advertit el servei d'emergències 112 de la presència d'aquesta embarcació i al voltant de les 12.30 h el vaixell de rescat ha salpat per rescatar els migrants. 

La patrullera ha sortit del port de Sant Antoni de Portmany juntament amb membres del Servei Marítim de la Guàrdia Civil per auxiliar els ocupants de la barca, que es trobava a unes 8 milles del cap de Barbaria, segons han confirmat les mateixes fonts.

Els ocupants de la pastera han estat traslladats al port d'Eivissa i quedaran a càrrec de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional. Cal recordar que la Guàrdia Civil va localitzar 13 persones en una pastera a la zona del Pilar de la Mola, a Formentera, el 28 d'agost.

D'altra banda, cal tenir present que l'acumulació de crisis empeny els joves algerians a travessar la mar. Tota una generació veu en les Balears i la costa peninsular l’única sortida a un país que arrossega una situació socioeconòmica i política complicada agreujada pel covid-19. 

EDICIÓ PAPER 12/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF