Societat 28/04/2022

Representants sindicals de Correus es tanquen a la seu de Palma per evidenciar "desballestament" del servei

Els sindicats volen assenyalar la política d'abandonament del servei públic postal

ARA Balears
1 min
Una bústia de Correus, imatge d'arxiu.

PalmaRepresentants de CCOO i UGT de Correus de les Balears s'han tancat aquest dijous a l'oficina principal de Palma per protestar per la "reconversió i el desballestament del servei postal públic". Segons han explicat en un comunicat, aquesta és una de les mobilitzacions que estan duent a terme sota el lema 'Salvem Correus', juntament amb la convocatòria general dels pròxims 1, 2 i 3 de juny.

D'aquesta manera, els sindicats volen assenyalar la política d'"abandonament" del servei públic postal i de Correus, que ha provocat "l'enfonsament de la càrrega de treball i una "situació insostenible econòmicament", amb unes pèrdues de gairebé 600 milions d'euros des del 2019, que se sumen als 100 milions en negatiu de l'exercici del 2021, la qual cosa suposa un dèficit estructural que "el situa a la vora de la fallida tècnica", han indicat.

"Aquesta política de desballestament intencionat de la major empresa pública d'aquest país per part del seu president, Juan Manuel Serrano, ha tingut com a conseqüència directa la implantació d'un model d'ocupació amb altes taxes de precarietat laboral a la plantilla de la major empresa pública del país, amb més de 10.000 llocs a temps parcial, la qual cosa suposa més del 20% del total", han censurat els sindicats.

Segons les xifres que manegen les centrals sindicals, a les Balears la taxa d'ocupació a temps parcial és del 22%, molt similar a la resta de l'Estat. Per això, adverteixen que el "deteriorament" del servei postal públic és "cada vegada més evident" a les Illes a conseqüència de la política de "desmantellament del servei públic postal i de Correus, l'enfonsament de la seva activitat, la precarització de l'ocupació i de les condicions de treball".

stats