Societat 26/05/2021

La reordenació del cementeri de Palma suprimirà 132 tombes

La reordenació dels vials d'accés n'afectaran 110 sepultures

1 min
El cementiri de Palma.

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres el projecte bàsic i d'execució de les obres de reordenació del sector 2 del cementeri municipal per un cost aproximat de 600.000 euros. L'actuació suprimirà 132 tombes, de les quals 54 tenien la concessió caducada i les altres 78 seran bescanviades. La reordenació dels vials d'accés, però, n'afectarà 110, segons ha informat Cort en un comunicat.

La gran densitat de sepultures i la manca de planificació han provocat problemes d'accessibilitat, deficiències a la instal·lació de subministrament d'aigua i elèctrica, manca de drenatge, problemes de seguretat i manca de manteniment de les tombes.

Per corregit aquestes deficiències, el projecte del Consistori preveu obrir i planificar els vials, obrir un nou portal d'accés, intercalar una zona de descans amb mobiliari urbà i rehabilitar l'escala empedrada que connecta els quadres 1 i 7. També es millorarà el subministrament d'aigua, la instal·lació de sanejaments pel drenatge d'aigua de pluja i ampliar la xarxa elèctrica.

El portaveu municipal, Alberto Jarabo, ha comentat en una roda de premsa que volen començar les obres com més aviat millor, però que encara no tenen una data. A més, ha dit que ja era hora d'actuar al cementeri perquè històricament ha patit un manca d'inversions per mantenir-lo.

stats