L'Ajuntament de Palma reobrirà piscines, platges i parcs verds dia 25

Als poliesportius només es podrà nedar durant 45 minuts, caldrà demanar cita prèvia i es limitarà l'ús a una persona per carril 

Les piscines municipals de Son Moix, Germans Escales, l'Estel, Rudy Fernández, Marga Crespí i Son Roca reobriran per als abonats a partir de dilluns dia 25, segons ha anunciat aquest divendres el batle de Palma, José Hila. Serà necessari demanar cita prèvia, es limitarà l'ús de la piscina a una persona per carril i només es podrà nedar durant 45 minuts. També es podrà accedir i estarà permès el bany a les platges del municipi com ara Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, Cala Estància i la Platja de Palma, com ja va explicar l'ARA Balears. A més, Emaya obrirà els parcs verds de recollida de trastos de Son Castelló i Sant Jordi.

Pel que fa a les piscines, els usuaris només podran utilitzar els vestuaris per canviar-se i no es podran fer servir la taquilla ni les dutxes. No es faran nous abonaments ni accessos d'un sol dia i s'establirà un horari preferent per als abonats jubilats entre les 8 i les 10 h.

Les platges de Mallorca, Menorca i Eivissa obriran dilluns si aquestes illes passen a la fase 2

A les platges caldrà mantenir en tot moment els dos metres de distància entre els diferents grups de persones que com a màxim hauran de ser de fins a 15 banyistes. No es podran fer servir les dutxes ni els banys. Els banyistes hauran de fer un ús responsable de la platja i els objectes personals, com ara les tovalloles, hauran de restar dins el perímetre de seguretat.

Per garantir el compliment d'aquestes mesures, l'Ajuntament de Palma distribuirà informadors per explicar les normes i els socorristes també ajudaran en aquesta tasca. A més, hi haurà cartells explicatius a totes les platges, on estarà permesa la pràctica d'activitats esportives, professionals o d'esbarjo sempre que es puguin fer individualment i mantenint una distància mínima de dos metres.

Reobertura del servei de recollida de trastos i ampliació dels mercats

Emaya reobrirà els parcs verds de Son Castelló i Sant Jordi i les instal·lacions estaran obertes entre 8 i les 20 h, però el Consistori recomana evitar anar-hi el primer dia que es recuperi el servei, o sigui, dilluns 25. L'aforament estarà limitat a dos vehicles a l'interior del recinte, i els seus ocupants hauran de dur mascareta. Cort, en un comunicat, recorda que el servei és per a aquelles persones que estiguin empadronades a Palma i que les empreses no poden dur els seus residus. La recollida de trastos retornarà amb els horaris i dies de la setmana habituals i es recomana treure quatre trastos per setmana per facilitar el procés de recollida.

Els mercats temporals de les barriades de Palma aniran incorporant progressivament les seccions no alimentàries per afavorir l'ocupació dels venedors. Durant la fase 1 s'han incorporat els venedors de productes no alimentaris dels mercats de Soler, el Coll d'en Rabassa i la Vileta, mentre que durant la fase 2 es preveu el mateix amb els de la plaça dels nins de l'Arenal, Can Pastilla i el Rafal nou. El mercat de Son Ferriol, en canvi, haurà d'esperar fins dia 6 de juny.

Més oferta cultural, noces i servei de menjador d'escoletes

El Casal Solleric també reobrirà, però ho farà el 26 de maig, mentre que la Fundació Miró ho haurà de fer el 2 de juny. Les biblioteques amplien els seus serveis amb la consulta en sala, que tindrà una restricció d'aforament del 30%. La limitació d'aforament a les noces també serà del 30% i la sala de plens de l'Ajuntament de Palma permetrà un màxim de 25 persones garantint la distància física. A l'Empresa Funerària Municipal, les vetlles s'amplien fins a 15 persones. D'altra banda, Cort preveu implantar un servei de menjar saludable per a les famílies mentre es treballa en la reobertura de les escoletes "en condicions de seguretat", com han indicat.

L'Ajuntament de Palma també reobrirà l'Oficina Antidesnonaments amb cita prèvia per entregar documentació, però es mantindrà l'atenció ciutadana telemàtica. De la mateixa manera, l'oficina d'atenció a la ciutadania de Sant Agustí s'incorporarà al servei. A l'oficina de Son Moix només s'atendran cites anul·lades abans de la declaració de l'estat d'alarma, com ja s'està fent a Son Ferriol. D'aquesta manera, durant la fase 2, a més d'aquestes oficines, funcionaran les de Cort, les Avingudes i Sant Ferran. A partir de l'1 de juny s'ampliarà l'horari d'algunes oficines fins a les 17 h per fer tràmits urgents relacionats amb el padró i caldrà fer una cita prèvia que es pot demanar telefònicament al 010. El servei presencial per tramitar l'entrega de targetes ciutadanes retingudes obrirà els dilluns i dimecres amb cita prèvia a través del telèfon o el correu electrònic.

El Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus incrementarà les freqüències de visites programades cada 30 minuts. També es reprèn l'esterilització d'animals adoptats al centre i que ja tenen nous propietaris. El servei de voluntariat s'amplia fins al 40%, o sigui, vuit voluntaris, i sempre s'haurà de demanar cita prèvia per anar-hi. 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF