Les platges de Mallorca, Menorca i Eivissa obriran dilluns

També es podrà fer esport, sempre que sigui de manera individual

Les platges de Mallorca, Menorca i Eivissa obriran al bany dilluns. Tot i que inicialment el govern espanyol va assegurar que no permetria l'accés a les platges fins a la fase 3, l'executiu va rectificar i els ciutadans -sempre que compleixin les mesures higièniques i sanitàries- podran anar-hi en el moment en què la seva comunitat autònoma entri a la segona fase de desconfinament.

En la darrera publicació de Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), el govern espanyol marcà algunes de les pautes a seguir un cop es pugui anar a les platges: distàncies de seguretat de 2 metres, aforament limitat, grups de com a màxim 15 persones, dutxes tancades..., però també informà que seria l'ajuntament al qual pertanyi cada platja qui en marcaria les mesures i les restriccions.

Les primeres opcions que s'han plantejat els municipis illencs són crear la figura del controlador de platges, amb l'objectiu de vigilar la distància social, l'ús de la platja i el nombre de persones, o delimitar les zones amb cinta per tal que els banyistes tinguin una parcel·la de platja assignada.

Reyes Maroto: "Caldrà mantenir la distància un temps, fins i tot a la platja"

A més, a partir de la fase 2 de la desescalada, es podrà fer esport, sempre que sigui de manera individual i sense contacte físic, amb una distància mínima de dos metres entre les persones. A banda d'això, cada dia es recordaran les normes d'higiene i prevenció als usuaris mitjançant cartelleria visible o missatges de megafonia, a més de la necessitat d'abandonar la instal·lació davant qualsevol símptoma compatible amb el covid-19.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF