Societat 10/10/2019

"La renda bàsica universal ajudaria a fer el canvi de model econòmic"

El secretari general del CES ha defensat al Parlament l'aplicació d'aquesta mesura

Maria Fuster
1 min
Pep Valero, president del CES

PalmaEl secretari general del CES, Pep Valero, ha comparegut al Parlament per explicar l'estat de l'estudi sobre la reproducció de la pobresa a les Balears i l'impacte d'una renda bàsica. Valero ha defensat l'aplicació d'aquesta mesura. "La renda bàsica universal ajudaria a fer el canvi de model econòmic", ha dit.

Valero ha remarcat que les Illes Balears han viscut un augment de població important en molt poc temps i que tenen un índex molt alt d'ocupabilitat, però "la majoria de feina és precària, fet que alimenta la desigualtat". Aquesta dinàmica, segons ell, es podria canviar amb la renda social, que d'acord amb el que diu "no només milloraria les condicions de vida de la gent", sinó que permetria reduir les diferències entre les rendes més altes i les més baixes".

D'altra banda, ha posat damunt la taula el que s'anomena "la trampa de la pobresa", persones que reben una renda i que els ofereixen una feina, que no agafen per por de perdre "la seguretat d'aquesta renda".

"La renda social garantida suprimiria tota la burocràcia i permetria treballar en una altra òrbita", afirma. Per conèixer les possibilitats d'aplicabilitat, el secretari general del CES assegura que seria convenient externalitzar-ne un estudi.

stats