Societat 27/04/2022

Els Reis visiten Palma per defensar l'impuls al talent jove

És el primer acte públic dels monarques després de l'anunci que el Tribunal de Comptes fiscalitzarà les despeses de la Casa Reial

ARA Balears
2 min
Els monarques, juntament amb la presidenta del Govern i la ministra de Ciència i Innovació

PalmaFelip VI i la reina Letícia han visitat aquest dimecres Palma per presidir l'acte central de la quarta aturada del Tour del Talent, un moviment per al futur dels joves a Espanya que ha posat en marxa la Fundació Princesa de Girona i Trivu. Al voltant de les 11.50 h, els monarques han arribat a l'entrada del centre cultural CaixaForum, amb la presència d'illencs i turistes que es congregaven allà. Aquest és el primer acte públic després de l'anunci del patrimoni de Felip VI, i del fet que el Tribunal de Comptes fiscalitzarà les despeses de la Casa Reial.

Els caps d'Estat han estat acompanyats en la seva arribada per la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant; la presidenta del Govern, Francina Armengol; el batle de Palma, José Hila; la delegada del Govern a les Balears, Aina Calvo; el president del Parlament, Vicenç Thomàs; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la directora general adjunta de la Fundació 'La Caixa', Elisa Duran, i el president de la Fundació, Francisco Belil, entre altres autoritats.

Els Reis han parlat amb vuit joves sobre ciència i la bretxa de la dona en l'àmbit 'STEAM'

Felip VI, la reina Letícia i la resta d'autoritats han mantingut una conversa ja a l'interior de l'edifici amb vuit joves sobre ciència, tecnologia i la bretxa de la dona en l'àmbit 'STEAM'. Posteriorment, els monarques han assistit a l'entrega del Premi Fundació Princesa Girona Investigació Científica 2022, que ha estat atorgat a la física Eleonora Viezzer. Després de l'acte d'entrega del guardó, els Reis s'han dirigit als ciutadans que esperaven enfront del centre cultural per saludar-los.

Tour del Talent

Palma ha estat, entre aquest dimarts i dimecres, l'escenari de la quarta aturada del Tour del Talent, un moviment que té com a objectiu generar una comunitat d'oportunitats que connectin, activin i potenciïn el talent jove. Després de passar per Màlaga, Guadalajara i Logronyo, ha arribat a Ciutat amb una agenda d'activitats dissenyada conjuntament entre la Fundació Princesa de Girona i Trivu, la Universitat de les Illes Balears, entitats i empreses de les Illes.

stats