Gent

La reina saluda asseguda: què passa amb els peus de Letícia?

Les imatges de la recepció reial d'aquest dimecres han causat un gran rebombori a xarxes i entre els monàrquics més conservadors

2 min
Felipe VI y Letizia realizan una visita de Estado a Países Bajos

BarcelonaGuillem dels Països Baixos, dempeus; Màxima dels Països Baixos, dempeus; Felip, dempeus, però Letícia, asseguda. Aquest dimecres s'ha fet viral un vídeo on es veuen les dues parelles reials fent una recepció al Palau de la Zarzuela. L'escena no hauria d'haver tingut res d'excepcional més enllà de l'assistència dels reis holandesos a la cort espanyola, però la xacra que fa temps que persegueix Letícia s'ha emportat tot el protagonisme. Si bé la reina no ha anul·lat cap acte per aquesta malaltia, no tothom entén la manera que té de resoldre aquest inconvenient.

En un dia en què s'havien de lluir totes les gales, Letícia ha aprofitat la faldilla llarga del vestit que requeria l'ocasió per tapar la cadira alta que s'ha utilitzat per mantenir la reina sense recolzar els peus a terra i poder saludar durant quaranta minuts tots els convidats amb una relativa normalitat. Aquest recurs i organització ja els va anunciar la Zarzuela amb antelació, preveient que podria suposar un impacte per als més fidels devots a la litúrgia monàrquica. Algunes de les personalitats que han donat la mà en filera índia a Ses Majestats han estat Frenkie de Jong, Jordi Cruyff i Ronald Koeman i Susila.

A més, en el dinar posterior a la recepció de personalitats espanyoles i neerlandeses, Letícia ja estava asseguda a la taula quan han entrat Felip i els reis dels Països Baixos, i s'ha evitat així que les càmeres poguessin captar les dificultats que té per caminar. Aquest recurs ha fet que alguns usuaris de les xarxes hagin ironitzat amb el llibre que va escriure Jorge Peñafiel, Los tacones de Letizia, o altres que hi han volgut posar cullerada assegurant que és "una tàctica més de donar la nota". En aquest cas Letícia ha estat el blanc tant per als més republicans com per als monàrquics més avesats que veuen en Letícia una persona aliena a la institució de la Corona espanyola.

Què té als peus Letícia?

A causa de tots els anys que ha dut sabates de taló alt durant llargues hores i sense possibilitat de moviment, Letícia ha desenvolupat un neuroma de Morton al peu esquerre a més d'una metatarsàlgia. Totes dues afeccions tenen a veure amb inflamacions: en el cas del neuroma de Morton, suposa l’engrossiment d'un nervi responsable de la sensibilitat dels dits que pot arribar a ser molt molest, i la metatarsàlgia suposa la inflamació de la zona del metatars del peu.

A hores d'ara la reina ja està seguint un tractament per evitar patir dolor en les estones que està dreta i quieta. El que sí que sembla irrevocable és la possibilitat que Letícia pugui tornar a portar sabates de talons alts, un tipus de sabates que tot i la resistència que hi va oposar, fa uns mesos va acabar acceptant, motiu pel qual ara només du sabates planes.

stats