Salut
Societat 24/02/2023

La reina Margarida de Dinamarca, operada amb èxit d'una “important” lesió a l'esquena

La monarca, que porta més de cinquanta anys al tron, es retirarà de la vida pública temporalment

2 min
La reina Margarida de Dinamarca

BarcelonaLa reina Margarida II de Dinamarca, de 82 anys, ha superat amb èxit l'operació d'esquena a la qual s'ha sotmès aquesta mateixa setmana. "Sa majestat la reina s'ha sotmès a una extensa cirurgia d'esquena en el Rigshospitalet de Copenhaguen. L'operació ha sortit com estava prevista i la condició de la reina és bona i estable donades les circumstàncies", ha informat la casa reial danesa.

Tot i que la cirurgia ha anat bé, la monarca haurà de continuar hospitalitzada durant un breu període de temps i un cop li donin l'alta haurà d'estar un temps de convalescència. Posteriorment, li tocarà iniciar un llarg període de rehabilitació. Durant aquest temps, el primogènit de la reina, el príncep Frederic de Dinamarca, assumirà les funcions de regent. És la segona vegada que Margarida de Dinamarca passa pel quiròfan pels seus problemes d'esquena. Fa dues dècades ja va haver de ser operada a causa d'una estenosi vertebral, un estrenyiment anormal del canal vertebral que provoca pressió sobre la medul·la espinal o les arrels nervioses i que pot generar dolor i entumiment als braços o a les cames.

La casa reial danesa va explicar a principis de mes que la lesió que patia la reina a l'esquena havia empitjorat, motiu pel qual havia decidit passar pel quiròfan. "Sa majestat s'ha vist afectada durant un llarg període per problemes a l'esquena, i la situació ha empitjorat els últims temps. Després de consultar amb els experts del Rigshospitalet, la reina ha decidit sotmetre's a una operació d'esquena important", deia el comunicat reial. Aquestes molèsties ja havien obligat la reina a renunciar a diversos compromisos oficials i a cedir la representació de la casa reial al seu fill.

La monarca va haver de cancel·lar a principis de febrer la seva assistència a la inauguració d'una exposició al Museu Nacional de la capital danesa i també va suspendre les seves vacances d'hivern a Noruega. Margarida II, que l'any passat va celebrar els cinquanta anys de la seva coronació, és la monarca europea que porta més anys al tron, després de la mort al setembre de la reina Elisabet II d'Anglaterra. L'última aparició pública de la monarca danesa va tenir lloc al gener, quan va assistir al funeral de Constantí de Grècia.

La reina Margarida no és l'única monarca europea que aquesta setmana ha passat pel quiròfan. El rei de Suècia, Carles XVI Gustau, s'ha sotmès a una intervenció coronària de la qual es recupera favorablement, mentre que Beatriu d'Holanda ha estat operada del canell després d'una caiguda.

stats