Societat 13/04/2022

La reina Letícia serà defensora per a la Salut Mental de la Infància i l'Adolescència d'Unicef

La consort espanyola ha rebut l'encàrrec de millorar la recaptació de l'organització en aquest àmbit

2 min
Pablo Iglesias el passat divendres amb la reina Letícia i el president gallec durant l'acte de proclamació del premi social Fundació Princesa de Girona 2020 a la Corunya.

BarcelonaUnicef ha nomenat la reina Letícia defensora per a la Salut Mental de la Infància i l'Adolescència, amb la qual cosa ampliarà el seu compromís amb l'organització, de la qual és presidenta d'honor a Espanya. En un comunicat, Unicef ha assenyalat que amb aquest nomenament també ajudarà a aconseguir compromisos per augmentar la inversió en aquest àmbit i impulsar l'agenda i el treball de l'organització, que està reforçant els seus programes de salut mental a tot el món.

El president de l'organització a Espanya, Gustavo Pertierra, ha assegurat que per a l'organització és "un gran orgull" que la seva presidenta d'honor "adquireixi ara també aquest nou rol a escala mundial" i ha recalcat que "no tenir cura de la salut mental dels nostres nens i adolescents, i no donar a aquesta problemàtica l'atenció i la importància que mereix, pot tenir conseqüències en el present i en el futur de la infància”. Per això ha subratllat que aquest nomenament els ajudarà a visibilitzar la situació "i a continuar garantint el benestar, també emocional" de la infància i l'adolescència a tot el món.

Un projecte global

Unicef ha explicat que durant els pròxims anys, amb la col·laboració de la reina consort espanyola com a defensora per a la Salut Mental de la Infància i l'Adolescència, treballarà per aconseguir que augmenti el finançament per a la salut mental a tot el món, perquè els pares tinguin accés a programes de parentalitat universals, els nens a serveis de salut mental a les escoles i que desaparegui l'estigma quan es parla d'aquesta problemàtica.

L'organització ha recordat que la pandèmia ha generat una preocupació global per la salut mental de la infància i l'adolescència, però les dades "ja eren alarmants" abans de l'arribada del covid-19. La reina és presidenta d'honor d'Unicef des del 2014 i en els dos últims anys ha estat "especialment pendent" de l'impacte del covid-19 en la infància, per la qual cosa ha mantingut diverses reunions per conèixer de primera mà la resposta de l'organització a la pandèmia.

stats