Societat 28/04/2023

El rei emèrit nega que tingui una filla secreta anomenada Alejandra

Dos periodistes han tret a la llum que la dona seria fruit d'una relació extramatrimonial i que és més jove que els altres tres fills de l'emèrit

3 min
Joan Carles I a Stamford Bridge per veure el Chelsea-Reial Madrid

BarcelonaJoan Carles I ha negat que tingui una filla secreta anomenada Alejandra, com apuntava El Confidencial arran de la publicació del llibre King Corp. El imperio nunca contado de Juan Carlos I (Libros del K.O.), una investigació signada pels periodistes José María Olmo i David Fernández. El rei emèrit ha desmentit al diari El Mundo la informació publicada pel diari digital assegurant que "no és veritat que tingui una filla" anomenada Alejandra. Per la seva banda, la Zarzuela ha assenyalat "no tenir cap coneixement" sobre aquesta qüestió.

Segons s'explica al llibre i ja va avançar anteriorment la periodista Pilar Eyre, la suposada filla secreta del rei emèrit és una dona que ha viscut tota la vida apartada de la llum pública i és fruit d'una relació extramatrimonial que el monarca va tenir amb una aristòcrata més gran que ell a finals dels anys setanta i principis dels vuitanta. Alejandra, de fet, hauria arribat al món quan l'emèrit ja era pare de la infanta Elena (1963), la infanta Cristina (1965) i el rei Felip VI (1968).

La investigació apunta que aquesta quarta filla de Joan Carles I està casada, té un fill i sap qui és el seu pare, cosa que va esbrinar quan era adolescent. L'antic monarca va arribar fins i tot a "presentar-la com la seva filla a persones de la seva confiança", ha afirmat a RAC1 David Fernández, un dels autors del llibre, que garanteix que la informació l'han pogut "confirmar al 100%" a través de fonts relacionades amb l'entramat financer de l'emèrit.

Tant RAC1 com el periodista Ernesto Ekaizer apuntaven ahir al matí que la filla secreta de l'emèrit seria Alejandra de Rojas, una aristòcrata de Toledo. La dona, nascuda l'any 1979, va créixer com a filla del comte de Montarco, Eduardo de Rojas, un dels fundadors de la Falange i que tenia 71 anys quan Alejandra va néixer, i de Charo Palacios, que es dedicava al món de la moda i va ser musa d'Elio Berhanyer. Va ser parella de Luis Medina Abascal.

Segons King Corp, a la Zarzuela avui tothom coneix l'existència d'Alejandra, però no sempre va ser així. "Quan Felip VI era jove, Joan Carles I temia que conegués la seva germanastra i s'enamoressin sense saber que eren família", s'explica en el fragment publicat aquest dijous. Amb els anys, Alejandra va ser finalment informada de la identitat del seu pare biològic i va ser aleshores que el rei emèrit hauria intentat mostrar-s'hi proper. Ella, en tot cas, no li hauria reclamat mai cap dret successori.

Carrera al món de la moda

El llibre assenyala que Alejandra va néixer en una família d'aristòcrates ben connectada amb el poder i que mai li van faltar els diners, cosa que lligaria amb el cas d'Alejandra de Rojas. Segons s'explica, la seva mare, a qui Joan Carles I va conèixer de jove i amb qui compartia passió per la caça, era una habitual de la premsa del cor i va convertir-se en musa d'un dissenyador d'alta costura. La filla també s'acabaria dedicant al món de la moda i els dos periodistes asseguren que ha prestat la seva imatge a nombroses marques de roba i joies.

Fernández, que no ha volgut donar més detalls sobre la identitat de la dona, ha explicat que l'existència d'aquesta filla secreta demostra que el rei "portava una vida B". Ha aclarit, això sí, que la major part del llibre no va sobre els detalls biogràfics de l'antic monarca, sinó sobre els seus negocis opacs. "Hem estat destramant operacions financeres", ha dit, i ha afegit que durant molts anys l'emèrit va funcionar com una empresa. Així, la investigació també revela, entre d'altres, que Joan Carles I hauria estat estafat en una inversió milionària i que durant un temps "blanquejava diners a Madrid a través d'una joieria".

stats