Societat 16/03/2017

El Regne Unit autoritza un nadó amb dues mares i un pare genètics

Amb aquesta tècnica reproductiva s'utilitza l'ADN de dues dones i un home

Efe
1 min
Regne Unit autoritza un bebè amb tres pares genètics

BarcelonaL'organisme regulador de la fertilitat del Regne Unit ha aprovat aquest dijous la primera llicència per crear un bebè amb l'ADN de dues dones i un home al Centre de Fertilitat de Newcastle. Es calcula que aquest primer nadó amb tres pares biològics podria néixer a finals d'aquest any.

Aquesta tècnica permet fertilitzar dos òvuls, el de la mare i el de la donant, amb l'esperma del pare, i abans que es comenci a dividir en embrions descartar el nucli de la donant per substituir-lo pel de la mare. Això possibilita millors oportunitats reproductives a dones amb mutacions a l'ADN.

La llei per a l'ús d'aquest mètode va ser aprovada el 2015 i estipula que l'organisme regulador de la fertilitat aprovi cada cas concret. Aquest dimarts s'ha atorgat el primer permís per dur a terme aquesta tècnica, què podria ajudar a ser pares 25 parelles l'any. Tot i que es tracta de la primera llicència britànica, un nadó fecundat amb aquest procés va néixer als Estats Units el setembre del 2016.

El professor del Centre d'Investigació Mitocondrial de Newcastle, Doug Turnbull, ha declarat aquest dimarts a la BBC que se sent molt content pels pacients i per les dones amb mutacions a l'ADN. "Aquestes malalties poden ser devastadores per a aquestes famílies i avui és un dia molt especial per a totes", ha afegit.

stats