Societat 30/11/2020

Les prioritats dels governs balear i espanyol en medi ambient estan "notablement alineades", segons Miquel Mir

El conseller descarta que el govern espanyol es plantegi bombejar arena del fons marí per regenerar les platges de manera artificial

K. O.
1 min
La zona natural d'Es Trenc no està tan protegida de la influència humana.

PalmaEl conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha assegurat aquest dilluns que les prioritats polítiques del seu departament i el Ministeri de Transició Ecològica estan "notablement alineades". Ha explicat que el Ministeri, encapçalat per Teresa Ribera, prepara una estratègia per a la protecció de la costa de les Balears i que, arran d'això, va fer diverses consultes a la Conselleria relacionades amb el litoral -cal recordar que la gestió de la costa encara és estatal-. Això sí, Mir ha descartat que el govern espanyol es plantegi bombejar arena del fons marí per regenerar platges de manera artificial.

La consulta a la Conselleria és un procediment requerit per a qualsevol tràmit administratiu, ha concretat Mir i, arran d'un document del seu departament en què desaconsellaven els drenatges, tan sols ha explicat que contestaven una consulta del Ministeri que pretenia "saber l'efectivitat" d'aquest mètode. Això no vol dir, doncs, que el Ministeri se'l plantegi i el conseller ha desmentit reiteradament que el seu departament ho hagi afirmat.

La Conselleria de Medi Ambient, segons va avançar el Diario de Mallorca, ha fet saber al Ministeri que l'experiència acumulada a les Balears els darrers 30 anys i diversos estudis científics han evidenciat que la regeneració artificial de platges no serveix i que la proposta de la Conselleria és fer una gestió completa de l'ecosistema costaner, d'acord amb les dinàmiques litorals.

stats