Societat 26/12/2018

La connexió elèctrica entre Menorca i Mallorca estarà operativa l’any 2020

El Butlletí Oficial de l’Estat publica aquest dimecres la utilitat pública de l’obra de Red Eléctrica

Ara Balears
1 min
Imatge del Mercadal, Menorca

PalmaEl Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dimecres la utilitat de la connexió elèctrica a 132 kv entre la subestació d’Artà, a Mallorca, i la de Ciutadella, a Menorca, una obra que fou encarregada a Red Eléctrica de España. El propòsit és que el nou cable elèctric estigui operatiu l’any 2020.

El BOE recull que les obres s’hauran de fer d’acord amb el projecte presentat i que el termini per a l’emissió de l’autorització d’explotació serà de 40 mesos. Segons Red Eléctrica de España, ja han firmat un contracte amb l’empresa francesa Nexans de fabricació i instal·lació del cable que connectarà les dues illes per un import de 50 milions d’euros.

L’antic va quedar fora de servei l’any 2012 després que el rompés l’àncora d’un vaixell.

El nou cable subterrani i submarí tindrà 68 quilòmetres de longitud i arribarà a tenir una profunditat de 81 metres. El projecte global suposarà una inversió de 84 milions d’euros, permetrà reforçar la seguretat i la qualitat del subministrament a les dues illes i generarà una major integració d’energies renovables en condicions de seguretat pel sistema i un augment de l’eficiència.

stats